City break-urile (Excursii in oras) sunt printre cele mai populare vacante din intreaga lume. Fie ca este vorba de o singura zi, de un weekend sau de o perioada mai lunga, descoperirea si experimentarea unor orase noi este inca foarte in voga. Metropole europene precum Paris si Roma se afla in topul destinatiilor de calatorie, dar nu mai putin interesant este Bucuresti, capitala Romaniei, care este inca considerata un pont pentru cunoscatori, la fel ca numeroasele orase din Romania. Orasele din Romania sunt pline de viata. Aici va puteti plimba pe strazi incarcate de istorie, puteti vizita numeroase muzee si galerii de arta sau puteti descoperi diversele atractii turistice ale oraselor. Printre altele, ar trebui sa vizitati numeroasele obiective turistice, cum ar fi castele, palate si alte repere, sau sa vizitati unul dintre muzeele din fiecare oras. Daca doriti sa mergeti la cumparaturi, veti gasi atat centre comerciale moderne, cat si magazine traditionale. in orice caz, ar trebui, de asemenea, sa luati loc intr-unul dintre numeroasele restaurante si cafenele si sa priviti agitatia din jurul dumneavoastra.

Excursii in oras

Orasele din Romania

Excursii in oras

Totusi, modul in care doriti sa descoperiti orasele depinde de dumneavoastra. Eu va pot recomanda sa va plimbati pe jos prin orasele romanesti pe cont propriu. Puteti, de asemenea, sa descoperiti orasele Romaniei in cadrul unuia dintre numeroasele tururi ghidate oferite sau sa rezervati un ghid privat online. in Bucuresti si Constanta, va recomand, de asemenea, un tur de oras cu un autobuz cu etaj, care opreste la cele mai importante obiective turistice ale orasului. in orasele mai mici, cum ar fi Brasov sau Sibiu, puteti ajunge la majoritatea obiectivelor turistice pe jos. Cum taxiurile sunt ieftine in Romania, le puteti folosi si ca mijloc de transport. Autobuzele si trenurile va vor duce, de asemenea, la numeroase atractii din orasele respective. Cu toate acestea, ar trebui sa va procurati bilete in avans, deoarece, in majoritatea cazurilor, nu puteti cumpara bilete de la sofer.

Orasele din Romania

Orasele Romaniei

Romania city break-uri

Unul dintre orasele pe care ar fi trebuit sa le vedeti este Brasov, un oras fermecator, cu numeroase cladiri vechi si o piata frumoasa, unde numeroase restaurante va invita sa zaboviti.
Bucuresti este capitala Romaniei si, cu aproximativ doua milioane de locuitori (neoficial mult mai multi), este si cel mai mare oras din tara. Bucurestiul este centrul politic si economic al Romaniei si o destinatie populara pentru turistii din intreaga lume.
De asemenea, trebuie neaparat sa vizitati orasul Sibiu. Ca si Brasovul, orasul are numeroase cladiri istorice si o piata imensa, unde au loc numeroase evenimente.
Sighisoara este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO din 1999 si este, de asemenea, o destinatie obligatorie pentru orice calator. Centrul orasului medieval merita cu adevarat vazut si, ca de multe ori in Transilvania, aici exista urme ale lui Dracula.
Orasul meu preferat este Iasi, in nord-estul Romaniei. Iasiul este situat in regiunea Moldovei si are o atmosfera foarte speciala. Am fost impresionat si de amabilitatea oamenilor.
si, nu in ultimul rand, Bran, desi este doar un sat din Transilvania, este totusi unul dintre cele mai faimoase locuri din Romania. La urma urmei, aici se afla legendarul Castel Bran (Dracula).

Fotosgrafii

Excursii in oras

Mai sunt inca multe de povestit despre Romania, asa ca cititi mai departe si, daca sunteti convins, calatoriti si dumneavoastra in Romania si experimentati ospitalitatea enorma a oamenilor, pe care am invatat sa o apreciez si eu si care imi lipseste in multe alte tari. Eu ma voi intoarce cu siguranta.
Puteti ajunge usor in Romania cu avionul. Pe langa Bucuresti, aeroporturile din Sibiu, Cluj sau Iasi si sper ca in curand si Brasov sunt usor de ajuns din Germania si din alte tari europene. in interiorul Romaniei, puteti inchiria o masina sau puteti lua calea ferata romana.

Excursii in oras din Romania

Statiuni pe litoral Romania

Statiuni Litoral

Pe litoralul romanesc al Marii Negre va asteapta numeroase statiuni balneare.

citeste mai mult