Bucurestiul este capitala Romaniei si, cu peste doua milioane de locuitori (neoficial, mult mai multi), este si cel mai mare oras din tara. Bucurestiul este centrul politic si economic al Romaniei si o destinatie populara pentru turistii din intreaga lume. Cu toate ca Bucurestiul nu mai este un pont de insider, orasul romanesc nu este la fel de aglomerat ca alte metropole din Europa. Aici veti gasi numeroase atractii culturale, obiective turistice, o gama larga de activitati de petrecere a timpului liber si o varietate de restaurante, cafenele si baruri si multe altele.

Bucuresti

Bucuresti

Bucurestiul este un oras vibrant. Luati loc intr-unul dintre numeroasele restaurante si cafenele si bucurati-va de viata. De asemenea, ar trebui sa vizitati unul dintre numeroasele muzee sau galerii din oras. Daca doriti sa mergeti la cumparaturi, veti gasi atat centre comerciale moderne, cat si magazine traditionale.

Puteti descoperi Bucurestiul pe cont propriu sau in cadrul unui tur cu ghid. in Bucuresti, va recomand, de asemenea, un tur de oras cu autobuzul cu etaj, care opreste la cele mai importante obiective turistice ale orasului. Eu unul prefer sa explorez orasele pe jos. Cu toate acestea, am facut turul orasului si am fost impresionata.

Bucuresti

Plimbati-va pe stradutele din centrul vechi al Bucurestiului (cartierul Lipscani) si lasati-va ochii sa rataceasca. Casele vechi au adesea fatade frumoase, cu diverse decoratiuni. Din pacate, acestea se pierd prea des in agitatia care domneste in Bucuresti, mai ales la sfarsit de saptamana. Cladirile magnifice, cum ar fi cladirea Bancii Nationale, Palatul CEC, Palatul Sutu, Curtea de Apel Bucuresti, Curtea Veche, unde se spune ca ar fi locuit Vlad tepes (Dracula), si spitalul (Spitalul Coltea), pe de alta parte, atrag imediat atentia. Palatul Parlamentului (Palatul Parlamentului) de pe Strada Izvor este aproape imposibil de ratat. Cladirea este una dintre cele mai mari cladiri administrative din lume si reprezinta unul dintre punctele de atractie ale orasului. Nu departe de palat se afla o alta atractie. Frumosul complex de fantani (Fantanile din Piata Unirii din Bucuresti) din Piata Unirii este un obiectiv care trebuie neaparat vizitat (este iluminat seara). Orele la care incepe spectacolul fantanii variaza, asa ca cel mai bine este sa intrebati la hotel sau la gazda dumneavoastra.

Fotografii

Bucuresti

Bucurestiul este cunoscut pentru mixul sau arhitectural. Aici, cladirile istorice stau alaturi de cladiri moderne si cladiri post-socialiste. Dar tocmai acest amestec este cel care face Bucurestiul atat de interesant. Plimbati-va pe Calea Victoriei, una dintre cele mai frumoase strazi din Bucuresti, pe care se afla Palatul Cantacuzino si Muzeul National de Istorie a Romaniei. O vizita in Piata Revolutiei este, de asemenea, o necesitate pentru orice vizitator al capitalei Romaniei. Nu departe de Piata Revolutiei se afla Biserica Kretzulescu si Ateneul, o cladire frumoasa in care se organizeaza concerte. Parcul Regele Mihai I al Romaniei (Parcul Herastrau) se afla chiar langa Arcul de Triumf si este un loc minunat pentru a va relaxa.

Bucuresti

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf al...

Therme Bucuresti

Therme Bucuresti este...

Fantana Bucuresti

Una dintre atractiile...

Ateneul Roman

Ateneul Roman este situat in...

Top 10 Obiective Turistice din Bucuresti

Top 10 Obiective Turistice...

Biserici Bucuresti

Biserici si manastiri din...

Piata Revolutiei Bucuresti

Piata Revolutiei este o...

Palatul CEC Bucuresti

Impresionantul Palatul CEC...

Restaurantele Bucuresti

Restaurantele Bucuresti -...

Muzee Bucuresti

Muzee Bucuresti, de...

Harta oras Bucuresti

Cartierul Lipscani merita o vizita pentru numeroasele sale cladiri frumoase si este, de asemenea, locul unde se poate iesi in oras in Bucuresti. Aici se aliniaza restaurante, baruri si cafenele. Oferta de mancare variaza de la mancaruri traditionale romanesti, kebaburi si pizza, pana la mancaruri internationale si delicatese culinare. Unul dintre cele mai renumite restaurante din Bucuresti este Caru’ cu Bere din Strada Stavropoleos (https://www.carucubere.ro/). Un alt favorit este restaurantul Hanul lui Manuc (https://www.hanumanucrestaurant.ro), intr-o cladire clasata pe Strada Caldarari.

Vremea in Bucuresti

Muntenia Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit Muntenia

Orasul Bucuresti este situat in regiunea istorica Muntenia!