Există legende și povești în fiecare țară din lume, inclusiv în România, care este cunoscută pentru istoria vampirilor și pentru Dracula. Dar există multe alte povești, de exemplu despre păduri fermecate, lacuri blestemate sau fantome care bântuie clădiri vechi. Uneori, poveștile despre evenimente nedovedite diferă, iar unii le consideră hocus-pocus, dar avertismentele localnicilor ar trebui totuși luate în seamă.

Mituri si Legende

Mituri si Legende

Mituri si Legende

Legenda Dracula

Probabil că cea mai cunoscută legendă din România este Dracula. Cu toate acestea, este mai degrabă o poveste care a fost creată după modelul atrocităților comise de prințul Vlad al III-lea în secolul al XV-lea. Scriitorul Bram Stokers a inventat personajul fictiv al romanului Dracula și se pare că a fost inspirat de Prințul Întunericului care, printre altele, și-a înjunghiat dușmanii în război. Vlad al III-lea a domnit în secolul al XV-lea și avea epitetul Draculea, nume care astăzi înseamnă strigoi care suge sânge. Dracula este regele sau supremul vampirilor care își fac veacul noaptea în căutare de sânge proaspăt. Usturoiul, care se găsește în fiecare casă românească, este folosit și astăzi ca protecție împotriva vampirilor. Despre Vlad Țepeș se spune că ar fi locuit, printre altele, în Castelul Bran și Castelul Poenari, și că ar fi fost închis în temnițele Castelului Hunedoara.

Citeste mai mult

Legende despre Castelul Hunedoara

Castelul Corvinilor, istoricul Castel Corvin, așa cum mai este numit castelul, nu numai că este foarte impresionant, dar se spune că Dracula ar fi fost închis aici în temniță. Astăzi, însă, clădirea din secolul al XV-lea este, de asemenea, un punct de atracție pentru vânătorii de fantome. O altă legendă spune că mai mulți prizonieri au săpat fântâna, care poate fi văzută și astăzi, în timpul încarcerării lor, cu promisiunea că vor fi liberi după aceea. Însă au fost uciși. Pe un perete încă se mai păstrează zicala: „Aveți apă, dar nu aveți suflet”. Scheletul unei femei cu un cui înfipt în cap confirmă o altă legendă, potrivit căreia o femeie în halat alb se plimbă prin castel ca o fantomă. Fantoma a fost văzută de multe ori, iar povestea atrage vânători de fantome din toată lumea la Hunedoara, în România. Castelul, Castelul Hunedoara, merită cu siguranță o vizită, deoarece este unul dintre cele mai frumoase castele din Europa.

Citeste mai mult

Fotografii

Mituri si Legende

Legende despre Lacul Sfânta Ana

Se spune că lacul (Lacul Sfânta Ana) a fost numit după o tânără care s-a sinucis în lac. Aceasta a fost forțată de părinți să se căsătorească cu un bărbat, iar în seara nunții a intrat în lac. Corpul ei nu a fost găsit niciodată. Există și câteva povești despre capela de pe lac. În trecut, se spune că aici se celebrau festivaluri cu 20.000 de credincioși.

Citeste mai mult

Legende despre Hoia Baciu

Hoia Baciu este o frumoasă zonă de pădure de lângă Cluj Napoca, care este subiectul a numeroase povești și unde se spune că au avut loc evenimente extraordinare. Pădurea este acum cunoscută în întreaga lume datorită numeroaselor povești care circulă. Se spune că aici au dispărut oameni și animale, au fost văzute OZN-uri și se spune că în Baciu Hoia au fost văzute și fantome. Cea mai faimoasă poveste care mi-a fost spusă a fost despre un cioban care a intrat în pădure cu oile sale și nu a mai fost văzut niciodată. De asemenea, în pădure se pot vedea zone circulare în care nu există vegetație. Acestea sunt văzute ca fiind portaluri către alte lumi. De asemenea, se presupune că aici au fost văzute OZN-uri. De asemenea, mulți localnici se tem în pădure sau au senzații de opresiune. Se spune, de asemenea, că dispozitivele electronice se strică aici, în pădure, fără niciun motiv aparent.

Citeste mai mult

Legende despre Castelul Poenari

Astăzi, pot fi văzute doar ruinele fostei cetăți (Cetatea Poenari) a prințului Vlad al III-lea (Draculea), dar castelul merită văzut și oferă o priveliște frumoasă asupra regiunii. Una dintre legendele care înconjoară castelul este despre soția lui Vlad al III-lea, Anastasia, despre care se spune că ar fi sărit din turnul cetății și a aterizat în râul Argeș.

Citeste mai mult

Mituri si Legende

Legende despre Lacul Cincis

Lacul Lacul Cinciș este un rezervor de apă din apropierea orașului Hunedoara și a devenit o zonă de agrement populară. La început, însă, lacul a fost numit de mulți un lac blestemat, deoarece numeroase sate au căzut victime ale inundațiilor sale. Și cum nu toate cimitirele au fost evacuate, circulă și astăzi zvonuri conform cărora monștrii și strigoii vin din acest lac. Nici fenomenele meteorologice, cum ar fi furtunile bruște, nu pot fi explicate științific. În plus, numeroși oameni s-au înecat în lac, iar trupurile lor nu au fost găsite niciodată. Atunci când nivelul apei este scăzut, pot fi văzute și turlele bisericii.

Citeste mai mult

Legende despre Lacul Dracului

Oamenii sunt avertizați să nu înoate în lacul din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița. Legenda spune că diavolul a sărit în lac după ce a pierdut un pariu cu un cioban. Localnicii mai susțin că în zona lacului există pasaje subterane. În ciuda tuturor poveștilor înfricoșătoare, lacul merită văzut și este situat într-un parc natural frumos.

Citeste mai mult

Legende despre Palatul Cuza

Se spune că frumosul Palat Cuza din orașul Ruginoasa este bântuit de fantoma lui Dimitri Cuza. Acesta a fost fiul prințului Alexandru Ioan Cuza și s-a sinucis în palat din dragoste neîmpărtășită, după ce amanta sa, care nu se potrivea cu statutul său, a fost alungată din palat de mama sa, Elena. Palatul merită văzut și este una dintre clădirile istorice ale României care ar trebui văzută.

Legende despre Lacul Fara

Un lac și o destinație populară pentru drumeții, există o legendă conform căreia în lac se află lucruri valoroase ale locuitorilor din regiune, pe care aceștia le-au ascuns acolo de atacurile tătarilor. Lacul se mai numește și Lacul Vulturilor și este situat la o altitudine de peste 1.400 de metri, în apropiere de Chiojdu.

Legende despre Parcul Național Retezat

Există, de asemenea, câteva legende despre zona Parcului Național Retezat. Se spune că a fost odată locuită de giganți, care au creat și unele dintre lacuri. De asemenea, se spune că vârful muntelui ar fi fost format de sabia unui gigant și se numește Rezetat. Potrivit legendei, un dragon cu șapte capete a fost ucis pe vârful Piatra Iorgovanului. Ar trebui să vedeți, de asemenea, vârful Varful Gugu, înalt de 2291 de metri, care este, de asemenea, considerat muntele sacru al dacilor. Și există o legendă despre Cascada Lolaia. Se spune că, în trecut, o fată a căzut în locul cascadei, după care s-a format o gaură adâncă și de atunci masele de apă se scufundă în adâncuri.

Citeste mai mult

Legende despre Cascada Bigar

Există, de asemenea, o legendă despre această cascadă și, prin urmare, mulți îndrăgostiți și cupluri vin aici să bea din cascadă pentru a-și consolida dragostea pentru eternitate. Potrivit legendei, un băiat îndrăgostit a căzut în apă și s-a înecat. Fata pe care o iubea a murit la scurt timp după el, iar după moarte s-au unit pentru eternitate!

Citeste mai mult

Locuri din jurul miturilor și legendelor

Ielele

Ielele este numele unei ființe mistice din folclorul românesc. Ele sunt considerate misterioase și puternice.

Scurta Nuvela Ielele