Lacul Dracului este situat in Muntii Locvei, in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita si straluceste de o frumoasa culoare verde-albastra atunci cand soarele straluceste. Aceasta priveliste te va face sa uiti tot efortul pe care trebuie sa-l fi depus in drumetia pana la lac. La lac se poate ajunge pe mai multe poteci. De exemplu, dinspre sopotul Nou, sau prin Defileul Nerei (Cheile Nerei). Un alt traseu incepe de la podul Podul si este mult mai lung. Exista, de asemenea, o legenda despre lac, conform careia diavolul s-a aruncat in lac dupa ce a pierdut un pariu cu un cioban. De asemenea, se spune ca oricine face baie in lac nu se va mai intoarce niciodata.

Lacul Dracului

fotografiile

Punctul de plecare pentru o drumetie este, de exemplu, sopotul Nou, de unde se merge de-a lungul raului Nera pana la Poiana lui Trifu si apoi printr-o padure de fagi. Aceasta este urmata de o urcare obositoare. Apoi, poteca duce in cele din urma la lac si sunteti rasplatit pentru eforturile depuse. Lacul este cu adevarat magnific, chiar daca are un diametru de numai 20 de metri. Se recomanda sa nu va abateti de la traseu, deoarece in zona exista serpi veninosi. Se recomanda pantofi rezistenti si pantaloni lungi. Poate si bete de drumetie.

Trasee de drumetie:

 • Carbunari – Lacul Dracului
  Traseu de drumetie moderat dificil in functie de conditiile meteo
  Marcaj: marcaje albastre
  Timp de mers: 3 ore (8 km)
 • Sopotul Nou – Lacul Dracului
  Traseu de drumetie moderat dificil in functie de conditiile meteo
  Marcaj: banda rosie pe alb
  Timp de mers pe jos: 2 ore ()
 • Trasee de drumetie si pe https://www.cheilenereibeusnita.ro

Fotografii

Lacul Dracului

Locatie: 44.864344796328005, 21.812611969193345
Internet: https://www.cheilenereibeusnita.ro

Lacuri in Romania

Lacul Sfanta Ana

In Romania exista mai multe lacuri foarte diferite, inclusiv lacuri de munte, lacuri de acumulare si alte cateva lacuri.

Lacuri din Romania

Harta

Natura si Parcuri

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale