Sporturi Acvatice: Romania este o regiune bogata in apa, cu lacuri, rauri si coasta Marii Negre, si ofera diverse oportunitati pentru sporturi nautice, inclusiv inot, navigatie, canotaj, jet ski si canyoning. Printre punctele de atractie se numara excursiile cu caiacul in Delta Dunarii si raftingul pe raul Buzau. Lacul Snagov sau Lacul Vidraru, de exemplu, sunt populare pentru caiac-canoe si canotaj. Mamaia este locul de la Marea Neagra care ofera aproape toate facilitatile pentru sporturi nautice, precum si cateva scoli. Remorcarea cu barci gonflabile sau bannere, plimbarile cu hidrobiciclete sau skijet si stand-up paddling sunt, de asemenea, foarte populare printre turisti. Puteti face schi nautic in Eforie Nord, Eforie Sud, Mamaia si pe lacul Siutghiol, printre altele. Exista, de asemenea, oportunitati pentru scufundari, snorkelling si scufundari libere pe Marea Neagra.

Sporturi Acvatice

Schwarzes Meer

Sporturi Acvatice

Inotul este inca unul dintre cele mai populare sporturi nautice si, desigur, Marea Neagra va invita sa sariti in valuri si sa inotati. Dar puteti inota si in lacuri, cum ar fi Lacul Cincis sau Lacul Techirghiol.

Windsurfingul este popular atat pe Marea Neagra, cat si pe lacuri precum Lacul Ghioroc, langa Arad. Cel mai bun loc pentru surfing este probabil intre Mamaia si Navodari, deoarece aici bate adesea vant bun. Corbu Plaja, Neptun si Mamaia pe Marea Neagra sunt, de asemenea, populare. Una dintre cele mai cunoscute scoli de surf este Piccadilly Mamaia.

Navigatia de tip charter si de regata devine din ce in ce mai populara in Romania. Porturile de agrement de pe Marea Neagra ofera diverse optiuni si excursii. De asemenea, va puteti obtine licenta de navigatie in Romania, deoarece exista scoli de navigatie recunoscute la nivel international. Unul dintre cele mai populare porturi de agrement este Life Harbour Marina din apropierea orasului Mangalia. De asemenea, puteti inchiria un iaht aici. Daca nu stiti sa navigati, nu este nicio problema, puteti rezerva si un echipaj. Alte porturi de agrement sunt Portul Turistic Belona, Portul Turistic Tomis Constanta.

Sporturi Acvatice

Wakeboarding si schi nautic sunt populare la Marea Neagra, precum si pe Lacul Snagov, Lacul Izvorul Muntelui (Bicaz) sau in centre de wakeboarding, cum ar fi in Brasov (Internet: https://www.koa.ro/ ) sau pe Lacul Sulimanu (https://www.a2wake.ro/).

Punctele fierbinti ale raftingului sunt excursiile pe Crisul Repede (intre Bratca-Suncuius-Vadu Crisului) sau pe raul Buzau.

Kitesurferii pot fi vazuti adesea intre Mamaia si Navodari sau Plaja Kazeboo. Exista scoli de kite, printre altele, in Constanta si Mamaia.

in Romania exista multe excursii diferite de caiac si canoe. in Delta Dunarii puteti experimenta natura pura. Excursii populare cu caiacul sunt si pe raul Crisul Repede de langa Cluj Napoca, Lacul Tarnita sau Barajul Paltinu, pentru a numi doar cateva. Sa nu uitam de excursiile cu caiacul pe Marea Neagra cu ambarcatiuni speciale pentru mare. Echipamentul poate fi inchiriat in multe locuri.

Statiuni Litoral

Statiuni Litoral

Litoralul romanesc al Marii Negre are doar aproximativ 250 de kilometri, dar Romania ofera totusi statiuni balneare frumoase

Harte de Plaje