Litoralul romanesc al Marii Negre (Marea Neagra) are doar aproximativ 250 de kilometri, dar Romania ofera totusi statiuni balneare (Statiuni Litoral) frumoase, unde va puteti bucura de o vacanta la mare. Cea mai populara statiune balneara este Mamaia, cea mai sudica este Vama Veche, iar intre ele exista numeroase alte statiuni de vacanta mai mici si mai mari. Numeroase activitati sportive si de agrement, cum ar fi windsurfing, jet ski, schi nautic si scufundari sunt, de asemenea, oferite in statiunile de pe litoralul romanesc. Restaurantele si barurile de pe plaja se adreseaza, de asemenea, aproape tuturor gusturilor.

Statiuni Litoral Marea Neagra

Statiuni Litoral

Statiuni Litoral Marea Neagra

Cu toate acestea, sezonul de scaldat in Romania nu este pe tot parcursul anului. Acesta incepe la 1 mai si se incheie la mijlocul sau la sfarsitul lunii septembrie, in functie de temperaturi. De altfel, lunile de vara in Romania pot fi foarte calduroase si pot atinge temperaturi de aproximativ 30 °C, asa ca o baie in Marea Neagra este o modalitate binevenita de a te racori. Daca preferati o bere racoroasa, puteti lua una in numeroasele restaurante sau baruri de pe plaja din statiunile de pe litoral. Plajele lungi de nisip sunt perfecte pentru plimbari si, bineinteles, pentru a face plaja. Iar rasaritul de soare pe Marea Neagra a fost pur si simplu minunat.

Fotografii

Statiuni Litoral

Constanta

Cel mai mare oras de la Marea Neagra este Constanta cu o plaja larga de nisip, dar si cu numeroase obiective turistice in interiorul orasului.

Citeste mai mult

 

Mamaia

Mamaia este cea mai veche statiune balneara de pe litoralul romanesc al Marii Negre si este situata in imediata vecinatate a orasului port Constanta. De asemenea, celebra statiune balneara este situata pe un promontoriu intre Marea Neagra si lacul cu apa dulce Siutghiol.

Citeste mai mult

Costinesti

Costinesti este, de asemenea, o statiune balneara populara de pe Coasta de Azur, care este situata intr-un golf si ofera, de asemenea, o plaja larga de nisip. Epava Evangelia, un punct de reper al orasului, se afla in fata golfului. Costinesti este deosebit de populara in special in randul tinerilor.

Citeste mai mult

Vama Veche

Vama Veche este, de asemenea, populara ca statiune de petrecere pe plaja. Aici, un bar pe plaja urmeaza dupa altul, dar exista inca suficient spatiu pentru a va relaxa pe plaja in timpul zilei. Marele festival de muzica din fiecare an atrage mii de oameni la Vama Veche. Trebuie sa spun ca locul este diferit de alte statiuni de pe litoral.

Citeste mai mult

Tulcea

Tulcea este situata in nord-estul Romaniei, pe malul Dunarii si nu direct la Marea Neagra. Cu toate acestea, mentionez orasul pentru ca este punctul de plecare pentru excursii in frumoasa si unica Delta a Dunarii. Printre altele, excursiile de la Tulcea via Crisan la Sulina sunt foarte populare.

Citeste mai mult

Plaja Corbu

As dori sa mentionez si una dintre ultimele plaje neamenajate din Romania, Plaja Corbu. Un paradis cu o plaja de nisip lunga de un kilometru.

Citeste mai mult

Coasta Marii Negre

Marea Neagra

Pe langa numeroasele statiuni balneare, litoralul romanesc al Marii Negre are, de asemenea, plaje si natura nealterata, cum ar fi coastele stincoase sau frumoasa Delta a Dunarii. Vechiul sat pescaresc Sulina, la care se poate ajunge doar cu barca de la Tulcea, merita, de asemenea, o vizita, chiar daca este un pic cam somnoros.

Marea Neagra

Statiuni Litoral la Marea

Statiunea Mamaia

Mamaia (Statiunea Mamaia) este cea mai veche statiune balneara de pe...

Vama Veche

Vama Veche (Statiunea Vama Veche) este, de asemenea, populara ca...

Statiunea Olimp

Olimp (Statiunea Olimp) este o statiune balneara frumoasa si...

Cap Aurora

Cap Aurora nu este o statiune balneara in adevaratul sens al...

Statiunea Venus

Venus (Statiunea Venus) este o statiune balneara populara de pe...

Sulina

Sulina este un fost sat de pescari din frumoasa Delta a Dunarii, la...

Statiunea Jupiter

Jupiter (Satiunea Jupiter) este o mica statiune balneara la Marea...

Statiunea Neptun

Neptun (Statiunea Neptun) este o frumoasa statiune balneara la Marea...

Statiunea Doi Mai

Doi Mai (2 Mai) este o statiune balneara populara de pe litoralul...

Statiunea Costinesti

Costinesti (Statiunea Costinesti) este, de asemenea, o statiune...

Harta Statiuni Litoral