Calea Victoriei este una dintre cele mai faimoase si mai semnificative din punct de vedere istoric strazi din capitala Romaniei, Bucuresti. Se intinde pe o lungime de aproximativ 2,7 kilometri, de la podul de pe raul Dambovita (Piata Natiunile Unite) din cartierul Lipscani pana la Piata Victoriei (Piata Victoriei). O plimbare de-a lungul acestei frumoase strazi va ofera o perspectiva asupra trecutului Romaniei, precum si o varietate de oportunitati de a descoperi frumusetea, istoria si diversitatea orasului.

Calea Victoriei Bucuresti

Calea Victoriei Bucuresti

Calea Victoriei este o bijuterie cu arhitectura sa impresionanta, istoria sa bogata si atmosfera sa plina de viata. Calea Victoriei va ofera o calatorie fascinanta prin trecutul si prezentul Romaniei. Sunt atat de multe de descoperit! Fie ca este vorba de fatadele magnifice ale cladirilor, de cafenelele si restaurantele fermecatoare, precum si de magazine si pasaje. Explorati-o pe jos, este o modalitate excelenta de a o experimenta si de a o descoperi cu adevarat.

Calea Victoriei Bucuresti

De-a lungul frumoasei Calea Victoriei, exista, de asemenea, numeroase cladiri si situri istorice care merita vazute, printre care Palatul Cretulescu, care gazduieste astazi Biblioteca Nationala a Romaniei; Biserica Kretzulescu, o biserica ortodoxa din secolul al XVIII-lea; Biserica Zlatari, o biserica ortodoxa romaneasca; Muzeul National de Istorie a Romaniei si Muzeul National de Istorie a Romaniei. Biserica Zlatari, o biserica ortodoxa romaneasca; Muzeul National de Istorie a Romaniei (Muzeul National de Istorie a Romaniei); Palatul CEC, o cladire de la sfarsitul secolului al XIX-lea; Teatrul Odeon; Palatul Telefoanelor, o cladire de la inceputul secolului al XX-lea in stil neobaroc. Piata Revolutiei cu Memorialul Renasterii si statuia ecvestra Statuia Ecvestra a lui Carol I si cladirea Bibliotecii Centrale Universitare; Palatul Regal din Bucuresti, astazi sediul Muzeului National de Arta; Atenuel Roman, frumoasa sala de concerte; Muzeul Colectiilor de Arta; Statuia Minerva; Palatul Cantacuzino, sediul Muzeului National „George Enescu” si cand ajungeti in Piata Victoriei, de ce sa nu continuati pana la Arcul de Triumf?

Bine ati venit in Bucuresti

Bine ati venit Bucuresti