Marea Neagra, Litoralul romanesc al Marii Negre are o lungime de doar 250 de kilometri, dar Romania ofera totusi locuri frumoase unde va puteti bucura de o vacanta pe plaja. Cea mai populara statiune balneara este Mamaia, cea mai sudica este Vama Veche, iar intre ele exista numeroase alte statiuni de vacanta mai mici si mai mari. Mai la nord, exista, de asemenea, intinderi de coasta aproape neatinse la Marea Neagra, inclusiv Delta Dunarii, unica in lume, care a fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO inca din 1993. in termeni generali, se poate spune ca litoralul Marii Negre devine din ce in ce mai turistic de la nord la sud.

Marea Neagra

Marea Neagra

Marea Neagra

Coasta de Azur este inca considerata un pont pentru cunoscatori, dar nu trebuie sa pierdeti nimic din ceea ce alte destinatii de vacanta au de oferit. Dimpotriva, puteti avea parte atat de statiuni balneare pline de viata, cat si de paradisuri naturale unice. Daca doriti sa va bucurati de sporturi nautice, veti gasi oportunitati pentru jet ski, kite, caiac si pescuit, printre altele. Cu toate acestea, sezonul balnear in Romania nu este pe tot parcursul anului. Acesta incepe la 1 mai si se incheie la mijlocul sau la sfarsitul lunii septembrie, in functie de temperaturi. De altfel, lunile de vara in Romania pot fi foarte calduroase si pot atinge temperaturi de aproximativ 30 °C, asa ca o baie in Marea Neagra este o modalitate binevenita de a te racori. Daca preferati o bere racoroasa, puteti lua una in numeroasele restaurante sau baruri de pe plaja din statiunile de pe litoral. Plajele lungi de nisip sunt perfecte pentru plimbari si, bineinteles, pentru a face plaja. Iar rasaritul de soare pe Marea Neagra a fost pur si simplu minunat.

Fotografii

Marea Neagra

 

In statiunile de pe litoralul romanesc se pot practica numeroase activitati sportive si de agrement, cum ar fi windsurfing, jet ski, schi nautic si scufundari. Restaurantele si barurile de pe plaja se adreseaza, de asemenea, aproape tuturor gusturilor. Ca si in alte tari, hotelurile de pe litoralul Marii Negre au, de asemenea, sezlonguri chiar pe plaja si pot fi folosite de obicei gratuit de catre oaspetii hotelului.

Statiuni de la malul marii

Plaja Mamaia

Statiunile balneare din Romania sunt diferite, dar toate au plaje cu nisip.

Coasta Marii Negre

Pe langa numeroasele statiuni balneare, litoralul romanesc al Marii Negre are, de asemenea, plaje si natura nealterata, cum ar fi coastele stancoase sau frumoasa Delta a Dunarii. Vechiul sat pescaresc Sulina, la care se poate ajunge doar cu barca de la Tulcea, merita, de asemenea, o vizita, chiar daca este un pic cam somnoros.

 

Statiuni Litoral

Statiunea Mamaia

Mamaia (Statiunea Mamaia) este cea mai veche statiune balneara de pe...

Mangalia

Mangalia este un oras port si o statiune balneara la Marea Neagra,...

Sulina

Sulina este un fost sat de pescari din frumoasa Delta a Dunarii, la...

Plaja Corbu

As dori sa mentionez si una dintre ultimele plaje neamenajate din...

Statiunea Eforie Nord

Eforie Nord (Statiunea Eforie Nord) este o statiune balneara la...

Statiunea Eforie Sud

Eforie Sud (Statiunea Eforie Sud) este o frumoasa statiune balneara...

Statiunea Costinesti

Costinesti (Statiunea Costinesti) este, de asemenea, o statiune...

Statiunea Olimp

Olimp (Statiunea Olimp) este o statiune balneara frumoasa si...

Statiunea Neptun

Neptun (Statiunea Neptun) este o frumoasa statiune balneara la Marea...

Statiunea Jupiter

Jupiter (Satiunea Jupiter) este o mica statiune balneara la Marea...

Harta

Marea Neagra

La coasta Marii Negre se poate ajunge prin aeroportul din Constanta sau cu trenul din Bucuresti. Calea ferata merge de-a lungul coastei de la Constanta la Mangalia si opreste in diverse statiuni de pe litoral. Printre acestea se numara Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Aurora, Venus, Saturn, Doi Mai, Vama Veche (cu autobuzul din Mangalia). Daca nu aveti chef sa calatoriti cu trenul, luati un taxi sau inchiriati o masina. Taxiurile sunt relativ ieftine in România.

Cu toate acestea, sezonul balnear in România nu este pe tot parcursul anului. Acesta incepe la 1 mai si se termina la mijlocul sau la sfârsitul lunii septembrie, in functie de temperaturi. De altfel, lunile de vara in România pot fi foarte calduroase si pot atinge temperaturi de aproximativ 30 °C, asa ca o baie in Marea Neagra este o modalitate binevenita de a va racori. Daca preferati o bere racoroasa, vara puteti lua una in numeroasele restaurante sau baruri de pe plaja din statiunile de pe litoral.