Romania este o tara plina de istorie, cultura, traditii, monumente, frumuseti naturale și multe altele. Istoria plina de evenimente a tarii se reflecta și în numeroasele sale castele și palate. Unele dintre aceste monumente și repere nationale din Romania se numara printre cele mai bune cladiri medievale din lume. Stilurile arhitecturale sunt la fel de variate ca și cladirile istorice în sine. Fie ca este vorba de stil gotic-renascentist, romanic sau neoromanesc, monumentele va vor inspira.

Castele si Palate

Castele sie Palate din Romania

Regiunea Transilvaniei, in special, este cunoscuta pentru numeroasele si magnificele sale castele si cetați, dar si alte regiuni din estul României au cladiri istorice care se numara printre cele mai frumoase din Europa.

Fotos

Castele si Palate

Dintre toate castelele din Romania si Transilvania, Castelul Bran, cunoscut si sub numele de Castelul lui Dracula, este probabil cel mai cunoscut. Se spune ca acest castel vechi si foarte bine conservat a servit drept sursa de inspirație (model) pentru celebrul roman Dracula. Prințul Vlad al III-lea, cunoscut sub numele de Phaeler, despre care se spune ca ar fi servit drept model pentru personajul fictiv Dracula, se spune ca ar fi locuit în castel.

Ar fi trebuit sa vedeti Castelul Bran si Castelul Hunedoara. Castelul Peles din Sinaia este, de asemenea, frumos. O cladire magnifica din secolul al XIX-lea, care acum gazduieste un muzeu. Va mai recomand Cetatea Rasnov, Cetatea Brasovului, Castelul Malaiesti, Castelul Huniade, Castelul Fagaras, Cetatea Deva si Castelul Catacuzino. O vizita în orasul Sighisoara este, de asemenea, obligatorie, cu numeroase turnuri vechi ale fostelor fortificatii din centrul orasului, iar cel mai mare palat din Romania, Palatul Parlamentului, se afla în capitala Bucuresti si dateaza din timpul lui Ceausescu, care nu a reusit sa vada palatul finalizat.
În estul Romaniei se afla Palatul Culturii, care este unul dintre cele mai frumoase din Europa. Tot în estul Romaniei se afla si Castelul Neamt, în satul Targu Neamt. De asemenea, merita mentionat si Castelul Suceava (Cetatea de Scaun a Sucevei) din orasul cu acelasi nume. Acestea sunt doar cateva dintre castelele si palatele din Romania si Transilvania.

Castele si Palate

Palatul Parlamentului din Bucuresti

Din punct de vedere al dimensiunilor, Palatul Parlamentului din Bucuresti este una dintre cele mai impresionante cladiri din capitala Romaniei. Este, de asemenea, una dintre cele mai mari cladiri administrative din lume. Fațada cladirii, lunga de 270 de metri, da spre...

Castelul Bran

Castelul Bran este cel mai popular castel al lui Dracula din Romania. Este vizitat de turisti din intreaga lume, asa ca ar trebui sa ajungeti dimineata devreme pentru a evita sa stati la cozi lungi in fata castelului. De asemenea, puteti comanda un bilet online pentru...

Castelul Corvinilor

Castelul Hunedoara (Castelul Corvinilor) unul dintre cele mai frumoase castele din Europa, unde a fost inchis Dracula, alias Vlad Țepes. Castelul, cunoscut si sub numele de Castelul Corvinolur, este un punct de reper al arhitecturii gotice si a servit ca decor pentru...