Orasul Sighisoara este un must-see pentru orice calator. Orasul romanesc este unul dintre cele mai interesante orase medievale medievale din Europa si a fost, de asemenea, declarat de UNESCO Patrimoniul Mondial UNESCO din 1999, ceea ce subliniaza importanta locului. si Ca de atatea ori in Transilvania, la Sighisoara exista si urme ale lui Dracula (Vlad al III-lea). Aici se afla locul de nastere al printului Vlad tepes (cunoscut si sub numele de imparatul), care a servit drept sursa de inspiratie pentru romanul lui Bram Stoker romanul „Dracula” al lui Stoker Bram Stoker. Punctul de reper al orasului Sighisoara este turnul de 64 de metri inaltime de pe Strada Turnului. Nu va grabiti si urcati in turn, pentru ca din varful aveti o priveliste minunata asupra centrului istoric al orasului vechi.

Sighisoara

Sighisoara

Sighisoara

 

Turnul cu ceas facea parte din fostele fortificatii, care mai cuprindeau Turnul Croitorilor, Turnul Cositorarilor, Turnul Fierarilor si altele, unde isi aveau sediul in trecut breslele mestesugaresti. Nu departe de clopotnita medievala se afla vechea biserica a manastirii de pe Strada Cetatii si casa natala a lui Vlad tepes (Dracula) din Piata Muzeului. Daca vreti sa-l priviti pe tepar in ochi, puteti vedea statuia lui Vlad tepes. O alta atractie de neratat este scara acoperita, care te duce pe 150 de trepte pana la biserica din munte, cu fresce vechi de 500 de ani.

Obiective Turistice Sighisoara

 • Centrul Istoric
 • Turnul cu ceas
 • Turnuri
 • Scara acoperită
 • Biserica din Deal
 • Primăria Municipiului
 • Locul nasterii lui Vlad Tepes (Dracula)
 • Alte Klosterkirche (Biserica Manastirii)
 • Biserica Sfanta Treime
 • Piata Cetatii
 • Bustul Vlad Tepes (Dracula)
 • Rezervatia de stejari seculari de pe platoul Breite

Ghidul orasului Sighisoara

Adrese Utile

 • Informatii turistice –
  Adresa: Str. Octavian Goga 8, Sighisoara &  Strada Turnului 1, Sighișoara (Piata Muzelui)

Sighisoara

Cladirea Primariei Municipiului Sighisoara merita, de asemenea, sa fie vizitata. Pe scurt, tineti ochii deschisi in Sighisoara, deoarece exista o cladire frumoasa aproape la fiecare colt. Puteti explora centrul istoric al orasului pe jos, deoarece toate obiectivele turistice sunt apropiate. in plus, nu este posibil ca turistii sa calatoreasca cu masina. Cu toate acestea, exista scutere mici (tuk-tuk-uri) care se pot deplasa pe stradutele din orasul vechi.

Fotografii

Sighisoara

Ajungeti devreme la Sighisoare si planificati o noapte de cazare. Dimineata, orasul este inca pustiu, iar seara cladirile iluminate ofera o atmosfera cu totul speciala. Cumpararea unui suvenir in Sighisoara este o necesitate. Numeroasele tarabe din interiorul si din jurul fortificatiilor istorice ofera o mare selectie de bric-a-brac. Printre acestea se numara, bineinteles, tricouri cu motive Dracula, precum si ceramica, ceasuri, ochelari de soare, genti si articole din piele, care sunt adesea decorate cu motive ale lui Vlad tepes. Unii vor spune ca totul este o porcarie. Dar aceste vechituri tin multe familii in viata. Romania este inca una dintre cele mai sarace tari din Europa, iar turistii sunt o sursa de venit. Din propria experienta, pot spune ca preturile sunt moderate.

Sighisoara

Concordia Restaurant Sighisoara

Concordia - Lounge &...

Restaurant Casa Vlad Dracul Sighisoara

Restaurant Casa Vlad Dracul...

Cazare Sighisoara

Orasul Sighisoara este o...

Restaurant La Perla Sighisoara

Restaurantul traditional La...

Adevaratul Castel Dracula

Turistii si calatorii din...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura...

Top 10 Sighisoara

Top 10 obiective turistice...

Transilvania

Transilvania este cu...

Bob Lobogo

Pista de tobogan Bob Lobogo...

Restaurantele Sighisoara

Restaurantele Sighisoara -...

Harta Orasului Sighisoara

Sighisoara

Sighisoara este orientata catre turisti. Exista numeroase cafenele si restaurante in orasul vechi istoric si in jurul complexului castelului. Exista, de asemenea, hoteluri si pensiuni de diferite categorii. Va recomandam Hotelul Restaurant Imperial Sighisoara. Acesta este situat in apropierea orasului vechi si de pe podul (Strada Gheorghe Lazar), pe care trebuie sa-l traversati, aveti o priveliste minunata asupra complexului castelului.

Vremea Sighisoara

Transilvania Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit in Transilvania

Orasul Sighisoara este situat in regiunea istorica Transilvania!

Fotografii