Transilvania este cea mai cunoscuta regiune a Romaniei si este cunoscuta si sub numele de Transilvania. Aici veti gasi numeroase obiective turistice si situri naturale. Dar, sa fim sinceri, nu va ganditi mai intai la Dracula când auziti cuvantul Transilvania? Asa ca nu este surprinzator ca turistii si calatorii din intreaga lume înca mai merg pe urmele lui Dracula si a altor povesti înfricosatoare în Transilvania. Chiar daca Dracula si vampirii sunt omniprezenți aproape peste tot în România si mai ales în Transilvania, în unele locuri inca îl poti simti la propriu pe Dracula sau il poti privi direct în ochi, de exemplu atunci când te uiti la statuia sa din Sighisoara.

Vlad Tepes III / Dracula

Vlad Tepes Dracula

Dracula

Cine este Dracula și cine a existat cu adevarat? Dracula si vampirii sunt de fapt personaje fictive din numeroase carți. Cu toate acestea, credinta in vampiri este încă larg raspandita in intreaga lume in zilele noastre. Cu toate acestea, dovezile privind existenta lor sunt de obicei neconcludente. Cu toate acestea, Dracula si vampirii sunt bine ancorati in mintea oamenilor si inca mai provoaca fiori pe sira spinarii unor oameni si astazi. Turistii si calatorii din intreaga lume inca merg pe urmele lui Dracula si a altor povesti infricosatoare in Romania.

Pe urmele lui Dracula

Castelul Bran

Castelul Bran

Cred ca Castelul Bran este cel mai popular castel Dracula din Romania. Este vizitat de turisti din toata lumea, așa ca ar trebui sa veniti dimineata devreme pentru a evita sa stati la cozi lungi in fata castelului.

Locatie: Strada General Traian Moșoiu 24, Bran

Cetatea Poenari

Cetatea Poenari

Castelul Poenari este situat in zona Argeș. Este doar o ruina, dar oferă o priveliste fantastica asupra zonei inconjuratoare. De asemenea, este sigur ca Vlad al III-lea Tepes a fost aici in secolul al XV-lea.

Loactie: Transfagarasan, Arefu

Vlad Tepes III

Printre altele, in Transilvania se mai pot gasi inca urme ale lui Vlad al III-lea, considerat inspiratorul personajului fictiv Dracula al lui Bram Stoker, in locațiile de mai jos. Se spune ca atrocitațile sale i-ar fi dat scriitorului ideea de a-i da viata lui Dracula si poftei sale de sange. Vlad al III-lea este considerat, de asemenea, un prinț al întunericului însetat de sange care iși impungea dusmanii in țepuse de lemn ca mijloc de descurajare. Se spune ca Vlad al III-lea, care mai este cunoscut și sub numele de Vlad Tepes (impăratul) și Vlad Draculea, a domnit fara mila în secolul al XV-lea. Prin urmare, el este considerat modelul pentru personajul Dracula al lui Bram Stoker din romanul horror cu acelasi nume.

Citeste mai mult

Pe urmele lui Dracula

Castelul Corvinilor

Castelul Corvin

Pentru mine, Castelul Hunedoara, cunoscut si sub numele de Castelul Corvinilor, este cel mai impresionant dintre castelele lui Dracula din Romania. Se spune ca Vlad al III-lea ar fi fost tinut aici ca prizonier in temnitele castelului.

Locatie: Curtea Corvineștilor 1-3, Hunedoara

Locul Nasterii Vlad Tepes III

Locul Nasterii Vlad Tepes

Unul dintre cele mai fotografiate panouri din Transilvania este, probabil, cel de pe casa in care s-a nascut Vlad al III-lea, situată în centrul istoric al orasului Sighisoara

Locatie: Strada Cositorarilor 5, Sighisoara