Orasul Brasov este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Romania si pe buna dreptate. Brasovul este un oras care merita vazut, cu numeroase cladiri vechi si o frumoasa piata a primariei, unde numeroase restaurante va invita sa zaboviti. Plimbati-va pe stradutele orasului vechi si lasati-va privirea sa hoinareasca. Casele vechi au adesea fatade frumoase, cu diverse decoratiuni. Luati loc la una dintre numeroasele terase si savurati unul dintre preparatele traditionale romanesti sau din bucataria internationala. Cele mai bune locuri pentru a va aseza sunt in Piata Piata Sfatului, de unde puteti vedea si primaria (Casa Sfatului), Biserica Neagra, fantana arteziana (Fantana Arteziana) si Tampa (muntele local). in plus, din Piata Primariei puteti ajunge pe jos la cele mai importante obiective turistice din orasul vechi si la unele muzee. Deoarece Brasovul este frumos si sunt multe de vazut in imprejurimi, Brasovul este o destinatie turistica de top in Romania.

Brasov

Brasov

Brasov

 

Ar trebui sa vizitati Biserica Neagra, o biserica protestanta in stil gotic si unul dintre reperele Brasovului. De la biserica-sala puteti ajunge in doar cateva minute la Poarta Sfintei Ecaterina, parte a fostei fortificatii. Nu departe de Poarta Sfanta Ecaterina se afla urmatoarele obiective turistice din Brasov. Poarta Schei, care a fost construita intre 1827 si 1828. Bastionul tesatorilor face, de asemenea, parte din fostele fortificatii medievale ale orasului si este foarte bine conservat. Bastionul este situat la poalele Tampei si direct pe Promenada Sub Tampa, pe care ar trebui sa va plimbati. De pe promenada aveti o priveliste buna a orasului, chiar si la apus. (promenada este iluminata dupa lasarea intunericului)
Cu toate acestea, cea mai buna priveliste a Brasovului este de pe Dealul Tampei. Daca va pricepeti la mersul pe jos, puteti urca pe unul dintre traseele de drumetie. Va recomand traseul marcat cu albastru, deoarece ofera privelisti frumoase asupra peisajului. Traseul marcat cu galben este mai rapid, dar si mai dificil. Cu toate acestea, cea mai rapida cale este sa luati Telecabina (telecabina). Aceasta ii duce pe pasageri in varf in aproximativ 3 minute. Platforma de observare este apoi la doar 5 minute de mers pe jos. Semnul Brasovului se afla chiar langa platforma. La fel ca la Hollywood, numele orasului este afisat cu litere mari pe munte. Mai putin cunoscute sunt privelistile de pe drumul spre Poiana Brasov (Strada Poiana Doamnei). si daca tot sunteti pe drum, continuati spre Poiana Brasov, cea mai renumita statiune de schi din Romania, care are multe de oferit si vara. in acest moment, as vrea sa va recomand un restaurant care se afla chiar inainte de Poiana Brasov. Stana Turistica (https://www.sergianagrup.ro/stana-turistica) este un restaurant frumos, cu o priveliste si mai frumoasa si mancare gustoasa.

Obiective Turistice Brasov

 • Brasov Istoric Center
 • Piața Sfatului
 • Biserica Neagra
 • Muntele Tampa
 • Piata Unirii
 • Poarta Ecaterinei
 • Strada Sforii
 • Turnul Negru / Turnul Alb
 • Pietrele lui Solomon
 • Cetatea Brasov
 • Telecabina
 • Coresi Mall / AFI Mall
 • Muzee Brasov
 • Poiana Brasov

Ghid Turistic Brasov

Adrese utile

 • Centrul de Informare Turistica Brasov
  Adresa: Prundului Str. 1 (Poarta Schei), Brasov
  Internet: http://www.brasovtourism.eu/

Fotografii

Brasov

Sunt atat de multe lucruri de vazut in Brasov si in imprejurimi incat este dificil sa faci o selectie. Cu toate acestea, dupa cum s-a mentionat deja, Biserica Neagra este un obiectiv care trebuie neaparat vizitat. De asemenea, va puteti plimba de-a lungul zidurilor medievale ale orasului sau pe una dintre cele mai inguste strazi din lume, Strada Sforii, cunoscuta si sub numele de Zwirngässchen sau Schnurngässchen. Plimbarea pana la Cetatea Brasovului, fostul castel care facea parte din fortificatii si care este acum o atractie populara a orasului, este putin mai obositoare. De asemenea, merita vazute Turnul Negru si Turnul Alb, precum si cladirea Prefecturii Municipiului Brasov sau cladirea istorica ce gazduieste acum oficiul postal. Primaria cu statuia Lupa Capitolina in fata, pe Bulevardul Eroilor. Lupoaica cu cei doi prunci alaptati. Daca aveti nevoie de o pauza, luati loc intr-una dintre cafenelele sau restaurantele de pe Strada Republicii. De asemenea, puteti gasi liniste si pace si pace in parcul orasului (Parcul Nicolae Titulescu). Un parc complet diferit este Parc Aventura, care este deosebit de popular printre alpinisti.

Brasov

De asemenea, puteti gasi natura pe numeroasele trasee de drumetie din regiune. Pietrele lui Solomon, la care puteti ajunge usor din oras cu autobuzul sau cu taxiul, sunt un obiectiv de neratat. Alte destinatii de neratat in apropiere de Brasov includ Castelul Bran (Castelul Dracula) din orasul cu acelasi nume. Puteti ajunge acolo cu masina sau cu autobuzul public sau puteti lua parte la un tur ghidat. Dar, indiferent de optiunea pe care o alegeti, ar trebui sa ajungeti devreme la Castelul Dracula. Grozav este si Castelul Peles, o cladire magnifica din secolul al XIX-lea, situata in Sinaia, un oras frumos nu departe de Brasov. Un alt castel din apropierea Brasovului este Castelul Cantacuzino din Busteni. Dar Busteni are mult mai multe de oferit. in Parcul Natural Bucegi, veti gasi numeroase trasee de drumetie, precum si formatiuni stancoase unice. Luati Telecabina din Busteni si bucurati-va de privelistea fantastica. Nu mai putin spectaculos este canionul celor 7 scari din Timisul de Jos sau Pietrele lui Solomon, la poalele carora puteti face un picnic sau puteti incepe traseul de drumetie spre Poiana Brasov. De altfel, daca va plac drumetiile, in toate aceste locuri veti gasi trasee de drumetie frumoase si bine semnalizate. Orasul Predeal ofera si el trasee de drumetie, iar iarna este un paradis pentru schiori.

Brasov

Cel mai bun oras din lume

Cel mai frumos oras din...

Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor face...

Pietrele lui Solomon

Pietrele lui Solomon,...

Harta Brasov

Harta Brasov, pe harta veti...

Castelul Peles

Castelul Peles din Sinaia...

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino se afla...

Restaurantele Brasov

Restaurantele Brasov -...

Cazare Brasov

Orasul Brasov este o...

Transilvania

Transilvania este cu...

Parcul Natural Bucegi

Parcul Natural Bucegi...

Harta orasului Brasov

Vizitati orasul Brasov, care este inca considerat un sfat pentru cunoscatori si care are de oferit obiective turistice, situri naturale si activitati de agrement. Brasovul are, de asemenea, o gama larga de optiuni de cazare, de la pensiuni simple la hoteluri de 5 stele. Viata de noapte din Brasov este ca in orice oras mare. Veti gasi cluburi, baruri, restaurante si multe altele. Strazile din Brasov sunt sigure datorita prezentei constante a politiei, ceea ce face din Brasov o destinatie excelenta in Europa de Est!

Vremea Brasov

Transilvania Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit in Transilvania

Orasul Brasov este situat in regiunea istorica Transilvania!