Rezervatia naturala Piatra Mare, care inseamna „piatra mare”, face parte din Carpatii de sud-est si este cunoscuta in special pentru Canionul 7 Scari. Cel mai inalt punct al lantului muntos este varful de 1844 metri cu numele romanesc Varful Piatra Mare. Tot pe platou se afla si Cabana Piatra Mare, la o altitudine de 1630 de metri.

Rezervatia Naturala Piatra Mare

Rezervatia Naturala Piatra Mare

Poate ca muntele nu este la fel de inalt ca vecinii sai, dar privelistea de pe platou sau din varf este magnifica pe vreme buna. Se pot vedea varfurile Muntilor Bucegi sau Postavarul, printre altele. Va pot recomanda o excursie de o zi in rezervatia naturala Piatra Mare, pentru ca natura de aici este pur si simplu frumoasa.

Trasee de drumetie:

  • Timisu de Jos – Cabana Piatra Mare
    Etichetare:
    Timpii de mers pe jos:
  • Timisu de Jos – Canionul 7 Scari
    Etichetare: Traseu de mers pe jos in zona de drumetii:
    Timpii de mers pe jos:

In rezervatia naturala exista numeroase trasee de drumetie. Un traseu popular de drumetie, de exemplu, duce de la Timisu de Jos (Dambu Morii) pana la Cabana Piatra Mare, la 1630 de metri. Un alt traseu duce de la Timisu de Jos Die pana la canionul 7 Scari, de unde se poate merge pe jos pana la cabana. Un alt punct de plecare este in Timisu de Sus. De asemenea, exista un autobuz din Brasov spre Timisu de Jos.

Fotografii

Am vizitat zona Piatra Mares de mai multe ori. O data m-a atras canionul, iar alta data am vrut sa urc pana la cabana. Zona este cu adevarat frumoasa. Ursii care traiesc in paduri par, de asemenea, sa o iubeasca. Cu toate acestea, nu am intalnit niciun urs in niciuna dintre drumetiile mele.

Rezervatia Naturala Piatra Mare

Locatie: Timisu de Jos
Internet:

Natura si parcuri nationale

Natura si parcuri nationale

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale