Vacanta de Iarna: Romania, si in special Transilvania, este un paradis al iernii, si nu doar pentru schiori si snowboarderi, care vor gasi aici numeroase partii de schi. Drumetiile de iarna sunt posibile si in Romania, unde drumetii intalnesc inca peisaje naturale neatinse. Heli-schiul poate fi de asemenea experimentat in Romania. De la Sibiu, de exemplu. si alpinistii pe gheata au parte de o oferta pe masura. Iar daca vreti doar sa auziti zapada scrasnind sub picioare sau sa vedeti peisajele frumoase de iarna, acesta este, de asemenea, locul potrivit pentru dumneavoastra.

Vacanta de Iarna in Romania

vacanta de iarna

Vacanta de Iarna

Ca peste tot in lume, sezonul de schi din Romania depinde de vreme. Prin urmare, in multe locuri exista tunuri de zapada. Cu toate acestea, nu toate partiile sunt disponibile pentru schiori sau snowboarderi in orice moment. Unele partii, cum ar fi cele din Poiana Brasov sau Sinaia, sunt deosebit de sigure din punct de vedere al zapezii. Se spune ca sezonul de zapada in Romania incepe la mijlocul lunii decembrie si se termina la mijlocul lunii aprilie. Cea mai buna zapada din Romania este, de obicei, de la jumatatea lunii ianuarie pana la jumatatea lunii martie. Exista numeroase statiuni de schi in Romania, de exemplu in Transilvania & alte regiuni ale tarii. Cea mai veche si, probabil, cea mai renumita statiune de schi este Poiana Brasov, in apropierea orasului Brasov, care este situata in Muntii Postavarul.

Schi si snowboarding

Cele mai multe dintre statiunile de schi din Romania au o infrastructura moderna si partii de schi cu grade diferite de dificultate.

Statiunile de schi…

Fotografii

Vacanta de Iarna

Zborurile cu parapanta deasupra peisajului de iarna sunt, de asemenea, o experienta foarte speciala. Iar pentru cei care doresc sa faca cateva ture cu snowmobilul, exista diverse optiuni. Dar toate facilitatile moderne ar fi doar pe jumatate la fel de placute fara peisajele fantastice de iarna din Romania.

Heli-schiul este experienta suprema de schi, care nu este ieftina, dar este mult mai accesibila in Romania decat in alte tari. Mai mult, heli-schiul combina schiul cu un zbor pitoresc deasupra peisajelor magnifice de iarna din Romania si Transilvania. Un exemplu de furnizor este: https://www.luex.de

O alta experienta deosebita este o noapte de cazare intr-un hotel de gheata, care este construit in fiecare an pe lacul montan Balea Lac. Informatii la: https://hotelofice.ro/de/

Sfaturi: Drumurile din Romania sunt de obicei curatate rapid atunci cand ninge, dar ar trebui sa aveti totusi anvelope de iarna pe roti, iar pe unele rute sunt necesare lanturi de zapada atunci cand ninge, daca nu doriti sa asteptati atat de mult timp pana cand drumurile sunt curatate.