Romania este un paradis pentru biciclisti si pentru excursiile cu motocicleta. Aici nu veti gasi doar unul dintre cele mai frumoase drumuri de munte din lume, Tranfagarasan, ci si multe drumuri frumoase pentru croaziere prin peisaje adesea minunate. Cea mai populara si mai cunoscuta este probabil regiunea Transilvania, cu orasele Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov si Sibiu, pentru a numi doar cateva. in aceasta frumoasa regiune se afla doua dintre drumurile de trecere montana celebre in intreaga lume, care vor aduce un zambet pe fata oricarui motociclist. Veti avea parte de un tur de motocicleta incredibil pe drumuri sinuoase, cu numeroase linii drepte si privelisti fantastice ale peisajelor naturale uimitoare ale Romaniei. Puteti explora Romania si Transilvania pe cont propriu sau puteti rezerva unul dintre numeroasele tururi ghidate.

Tururi cu motocicleta

Tururi cu motocicleta

Exista o gama larga de tururi cu motocicleta in Romania. Puteti alege de la oferte complete pana la inchirieri de motociclete. Transporturile de motociclete din Germania in Romania sunt, de asemenea, populare. Daca calatoriti pe cont propriu, va recomand Sibiu (Hermannstadt) sau Brasov (Kronstadt) ca punct de plecare sau baza pentru excursii de o zi. De asemenea, multe excursii incep in vestul Romaniei, in orasul Timisoara, si duc prin drumul de trecere Transalpina si Transfagarasan, prin Sibiu si Brasov, la Bucuresti. Am condus cateva mii de kilometri pe drumurile din Romania, majoritatea fiind mai bune decat ma asteptam, dar trebuie sa fii intotdeauna pregatit pentru neprevazut. De exemplu, daca o vaca, o oaie sau o turma intreaga blocheaza brusc drumul.

Fotografii

Excursii cu motocicleta

Nu va grabiti cand sunteti pe drum! Natura si satele, bisericile sau castelele uneori pitoresti va vor inspira. Nici cazarea nu ar trebui sa fie o problema, avand de ales de la o camera simpla pana la un hotel de 5 stele. Drumurile din Romania nu sunt inca supraaglomerate, chiar daca in zilele de sarbatori legale pot aparea ambuteiaje pe tronsoanele populare. Cu toate acestea, nu am intalnit niciodata un turist care sa nu fi fost impresionat de Romania, de peisajele sale si de ospitalitatea oamenilor sai.

Destinatia Romania si rutele si drumurile de trecere (drumuri de vis) pe care ar fi trebuit sa le vedeti.

Transfagarasanul duce de pe Valea Argesului peste Alpii Transilvaniei pana la Oberkerz in Transilvania sau invers. Drumul national este denumit DN 7, traseul are o lungime de aproximativ 150 de kilometri si va va impresiona.

Transalpina (drumul national 67C / Drumul Regal) duce de la Novaci peste muntii Muntii Parang pana in orasul Sebes. Veti avea parte de privelisti uimitoare pe o distanta de aproximativ 148 de kilometri.

Pasul Cheia (DN1A) Drumul national DN1A duce de la Ploiesti la Brasov, cea mai frumoasa parte a acestui drum fiind Pasul Cheia. Cea mai interesanta parte a traseului este de la Manastirea Manastirea Suzana prin satul Cheia pana la Babarunca. Sunt 112 kilometri de la Ploiesti la Brasov sau invers.

Pasul Rucar-Bran se afla pe drumul de la Campulung la Brasov DN73 (E574) si incepe in jurul satului Rucar si se termina inainte de statiunea de schi Moieciu de Jos. Drumul ofera privelisti fantastice asupra Muntilor Bucegi. Sunt aproximativ 60 de kilometri de la Rucar la Brasov sau invers.

Pasul Urdele face parte din Transalpina

De-a lungul Marii Negre, drumul national DN39 va duce de la Constanta la Vama Veche. Drumul va poarta prin numeroase statiuni balneare. Traseul are o lungime de aproximativ 50 de kilometri.

Nota: Nu toate trecerile sunt deschise pe tot parcursul anului. Asa ca informati-va inainte de a va incepe calatoria.
in Romania, exista, de asemenea, o vigneta obligatorie (Roviniete), pe care o puteti obtine de la benzinarii sau o puteti rezerva online. https://www.roviniete.ro