Trebuie neaparat sa vizitati orasul Sibiu din Transilvania. Centrul orasului medieval ofera numeroase cladiri istorice si alte cladiri vechi, precum si o piata imensa, unde au loc diverse evenimente. Sibiul a fost, de asemenea, Capitala Europeana a Culturii in 2007. Orasul vechi al Sibiului este caracterizat de piete si alei mari si mici, cu cladiri si case vechi din trecutul plin de evenimente al orasului. Sibiul este laudat in presa internationala si recomandat ca destinatie turistica. Orasul vechi al Sibiului este unul dintre cele mai frumoase centre istorice ale oraselor din Europa, ceea ce il face o destinatie obligatorie pentru orice calator in Transilvania.

Sibiu

Sibiu

Plimbati-va pe stradutele din orasul vechi si fiti cu ochii in patru. Fie ca este vorba de vechi turnuri de aparare, biserici, palate sau case de oras, farmecul orasului va va vraji. De asemenea, puteti lua parte la unul dintre tururile ghidate sau puteti rezerva un ghid privat al orasului. Decizia va apartine.
Una dintre atractiile si obiectivele turistice obligatorii ale orasului este turnul primariei, unul dintre reperele Sibiului si un turn de observatie perfect. Bisericile din oras caracterizeaza in special peisajul urban. Biserica Evanghelica, cu clopotnita sa de 70 de metri inaltime, este deosebit de impresionanta.
Nu departe de Catedrala evanghelica se afla Podul Minciunilor, unul dintre primele poduri din fonta din Romania si astazi unul dintre cele mai populare motive fotografice ale Sibiului.

Obiective Turistice Sibiu

 • Centrul Istoric
 • Catedrala Evanghelica
 • Podul Minciunilor
 • Turnul Sfatului
 • Piata Mare
 • Palatul Brukenthal
 • Biserica Romano-Catolica Sfanta Treime
 • Muzeul Astra
 • Strada Nicolae Balcescu
 • Pasajul Scarilor din Sibiu

Ghid Turistic Sibiu

Adrese utile

 • Centrul de Informare Turistica –
  Adresa: Strada Samuel Brukenthal 2, Sibui
 • Internet: http://www.sibiucity.ro/

Fotografii

Sibiu

Catedrala ortodoxa si biserica romano-catolica Sfanta Treime din Sibiu sunt, de asemenea, impresionante. Palatul Brukenthal se afla in Piata Mare (Piata Mare) si nu este doar o cladire care merita vazuta, ci si sediul celui mai vechi muzeu din Romania.
Muzeul de Istorie Naturala, care gazduieste Centrul de Observare Astronomica, se afla, de asemenea, in orasul vechi. Obiectivele turistice din orasul vechi sunt apropiate unele de altele si, cum centrul istoric este aproape lipsit de masini, atractiile orasului pot fi explorate cu usurinta pe jos. in plus, numeroasele restaurante si cafenele va invita sa zaboviti.
Pe de alta parte, muzeul in aer liber Astra este situat in afara centrului orasului si acopera aproape 100 de hectare de viata rurala romaneasca din trecut.

Sibiu

Sibiu este, de asemenea, un punct de plecare ideal pentru a explora frumusetea naturala a zonei inconjuratoare. Printre acestea se numara rezervatii naturale si parcuri naturale, precum si prima statiune de sanatate climatica din Romania, asa-numitul High Gully/Paltinis. De exemplu, Parcul Natural Cindrel, Parcul National Cozia si Parcul Natural Gradistea Muncelului – Cioclovina. in lunile de vara, este recomandat si frumosul drum de trecere (Transfagarasan). Este unul dintre cele mai frumoase drumuri de munte din lume, de unde se poate vedea si lacul de munte Lacul Balea.
Cum Sibiul are un aeroport international, frumosul oras este usor de ajuns cu avionul. in interiorul orasului, puteti folosi transportul public sau taxiurile. Exista, de asemenea, legaturi directe cu trenul spre Brasov sau Bucuresti.

Vremea Sibiu

Transilvania Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit in Transilvania

Orasul Sibiu este situat in regiunea istorica Transilvania!