Salina Turda este una dintre atractiile de neratat din Romania. Aici puteti afla despre istoria minei si despre tehnologia folosita, dar puteti, de asemenea, sa va plimbati cu roata mare la o adancime de peste 100 de metri. Un lift va duce in adancuri, unde va asteapta lucruri unice. Printre altele, exista un lac in centrul caruia se afla o insula pe care se afla singura roata Ferris subterana din lume. De asemenea, aici puteti juca biliard sau bowling. Veti fi impresionati de diferitele zone din aceasta mina de sare artificiala. Chiar si coborarea cu liftul panoramic este unica in lume.

Salina Turda

Bine ati venit Salina Turda

Zonele individuale ale minei de sare de la Turda includ:

Galeria Franz Josef a fost un fost tunel de transport, pe care il puteti vizita si parcurge astazi. Zona Mina Rudolf se afla la o adancime de 120 de metri. Aici veti gasi roata Ferris mentionata mai sus, precum si un amfiteatru. Mina Theresa se afla la o adancime ceva mai mare decat Mina Rudolf si este cea mai veche parte a minei. Mina Joseph este cunoscuta si sub numele de camera de ecou. Strigati ceva si ecoul va rasuna de pana la 20 de ori. in Camera Crivac puteti vedea tehnologia istorica care a fost folosita pentru extragerea sarii. Camera Registrului este, de asemenea, impresionanta, deoarece scarile catre celelalte camere sunt clar vizibile aici. in zona camerei Extraction Shaft Chamber se poate vedea, de asemenea, o parte din tehnologia folosita pentru a extrage si transporta sarea. in zona Gisela Mine, va puteti relaxa si respira aerul sarat, despre care se spune ca are proprietati curative.

Fotografii

Experienta Minei de sare de la Turda

 

Subterana:

Aici se pot distra atat familiile cu copii, cat si adultii, cu o roata mare, tururi cu barca, bowling, biliard si un amfiteatru.

Zona de spa si wellness cu piscina incalzita, piscine cu jacuzzi, sauna si sala de fitness este, de asemenea, unica. De asemenea, se ofera masaje.

Complexul de mine de sare:

Complexul minei de sare include, de asemenea, o piscina.

Lidoul de la Lacul Durgau face parte tot din complexul minier, unde puteti face o baie in lac pe timpul verii sau va puteti bucura de unul dintre tratamentele spa.

 

Salina Turda

Locatie: Str.Aleea Durgaului No.7 , Turda
Internet: https://www.salinaturda.eu

Descopera Romania