Vrajitoare exista de mii de ani, iar parerile despre vrajitoare si despre puterea sau puterile lor difera de la fel de mult timp. Unii spun ca totul este un hocus-pocus, altii se tem de vrajitorie, iar altii apeleaza la ajutorul vrajitoarelor. Reputatia vrajitoarelor si a magicienilor s-a schimbat adesea in trecut. Au fost venerate, dar si persecutate. Cea mai rea perioada a fost probabil Evul Mediu, când multe vrajitoare au fost arse pe rug. in acea perioada era vorba de frica, deoarece vrajitoarele si arta lor erau invinuite pentru lucruri negative, cum ar fi foametea si epidemiile, care, in mod demonstrabil, nu erau in puterea vrajitoarelor. Cu toate acestea, persecutia vrajitoarelor a fost, de asemenea, exploatata si folosita in scopuri personale si politice. Dar, in ciuda tuturor persecutiilor din trecut, cunostintele si ritualurile vrajitoarelor au supravietuit pâna in zilele noastre.

Lumanarile

lumanari

Ritualurile, vrajile si potiunile sunt diverse si au scopuri diferite. Scopul este adesea acela de a ajuta oamenii. in acest scop, vrajitoarele isi folosesc in continuare cunostintele despre plante, fructe de padure si ierburi, precum si despre proprietatile si efectele acestora. Exista, de asemenea, ritualuri care au fost folosite din timpuri imemoriale pentru a indeplini dorintele oamenilor. Exista vrajitoare in intreaga lume. Cu toate acestea, vrajitoarele din România sunt deosebit de cunoscute, deoarece si-au transmis cunostintele si arta vrajitoriei de-a lungul generatiilor si au supravietuit epocii comuniste, in care era interzisa practicarea acesteia. Statutul vrajitoarelor si reputatia lor in România si in alte tari din intreaga lume este si astazi foarte speciala. S-ar putea spune ca unii se tem de ele si de vrajitoria lor, multi se indoiesc de darul vrajitoarelor, dar din ce in ce mai multi sunt recunoscatori vrajitoarelor pentru ajutorul si sprijinul lor.

In termeni simpli, vrajitoria poate fi impartita in magie neagra si magie alba. Cu toate acestea, metodele, ritualurile, vrajile si potiunile folosite de vrajitoare sunt complexe, individuale si variate si sunt adaptate la nevoile persoanelor care viziteaza o vrajitoare pentru sprijin. Uneori, bolile si alte afectiuni sunt motivul vizitei unei vrajitoare. in functie de boala, multe vrajitoare sfatuiesc atunci si o vizita la un vrajitor, pentru ca, chiar daca cunostintele lor despre ierburile vindecatoare sunt vechi, ele nu au o planta sau o potiune pentru fiecare boala. Cu toate acestea, oamenii vin adesea din cauza unor dureri emotionale, cum ar fi durerile de dragoste sau problemele cu partenerul. Vrajile de aparare sau de protectie fac, de asemenea, parte din practicile unei vrajitoare moderne. Magia neagra include blestemarea unei persoane sau a unui loc. Dizolvarea unui blestem, pe de alta parte, apartine magiei albe. Pe scurt, magia alba este folosita pentru a aduce schimbari pozitive. Cu toate acestea, granitele dintre cele doua tipuri sunt neclare. Cu toate acestea, ambele au un lucru in comun; cunostintele oculte, in toate fatetele lor, sunt vechi si se bazeaza partial pe ritualuri vechi de mii de ani. Unele vrajitoare pot, de asemenea, sa vada in viitor sau sa citeasca in carti.

Una dintre cele mai faimoase vrajitoare din lume, care provin din România, sunt vrajitoarele unei familii. Toata lumea de acolo, de la bunica la nepoata, este vrajitoare si au fost initiate in diverse ritualuri si practici de vrajitorie de-a lungul anilor. Succesul lor este dovedit si sunt respectate in intreaga lume.

Vrajitoarea Bratara Buzea

fotografiile

Ea este bunica familiei si spune: „Viata ta se va schimba din rau in bine daca o contactezi!”

Vrajitoarea Mihaela Minca

fotografiile

Este mama familiei si, probabil, una dintre cele mai puternice vrajitoare din lume, dar, cu toate acestea, este o femeie foarte credincioasa.

 

Vrajitoarea & Prezicatoarea Casanndra Buzea

fotografiile

Ea este nepoata si fiica familiei si creeaza un ritual personalizat pentru toti cei care apeleaza la ajutorul ei.

 

Vrajitoarea si ghicitoarea Anda Mihaiela

fotografiile

Ea este nepoata si fiica familiei si creeaza un ritual personalizat pentru toti cei care apeleaza la ajutorul ei.

 

Chiar daca uneori pare ciudat si straniu pentru cei din afara, nu trebuie sa uitati niciodata ca vrajitoria se refera la ritualuri si procese traditionale care ar trebui tratate cu respect, indiferent ce parere aveti despre ele. Vrajitoarele sunt, de asemenea, persoane cu abilitati speciale care au primit o pregatire extinsa. Se mai spune ca nu poti deveni vrajitoare, ci te nasti vrajitoare. Ritualurile ar trebui lasate in seama profesionistilor, adica a vrajitoarelor, vindecatorilor si preotilor voodoo, pentru a nu atrage atentia in mod negativ asupra ta. Mi se pare lipsit de respect sa il consideri doar un lucru distractiv pe care sa-l incerci doar din cauza traditiei indelungate.