O parte din Delta Dunarii este o rezervatie a biosferei (Rezervatia Biosferei Delta Dunarii) si este unica in Europa. Este o rezervatie naturala magnifica, care favorizeaza un turism cu impact redus. Delta este un labirint de rauri mai mici si de estuare mai mari ale Dunarii, precum si de bancuri de nisip, insule de stuf, mlastini si o bogatie incredibila de specii de plante si animale, in special pasari si pesti. Probabil cel mai faimos estuar al Dunarii din delta Romaniei este Canalul Sulina, care se intinde din orasul Tulcea pana in vechiul sat de pescari Sulina. Este atat un paradis natural, cat si singura legatura cu Sulina. Din Tulcea pleaca si barci de excursie spre Delta Doanu, inclusiv barci de excursie mai mari, precum si barci cu motor. Excursiile cu canoe si caiace sunt, de asemenea, populare, deoarece aceste excursii va permit sa navigati chiar si pe cele mai mici canale. Ornitologii, pescarii si turistii de o zi sunt la fel de entuziasmati de Delta Dunarii.

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Delta Dunarii

Orasul Tulcea este poarta de intrare in Delta Dunarii, de aici puteti rezerva excursii direct sau puteti lua barcile de linie spre Crisan sau Sulina pentru a incepe de acolo un tur al rezervatiei naturale. Debarcaderul de ambarcatiuni din Tulcea este situat pe promenada Dunarii. Va recomandam un tur cu barci cu motor mai mici si caiace zgomotoase. Punctele fierbinti din Delta Dunarii sunt Letea, Sulina si Sfantu Gheorghe. in functie de locul unde ajungeti, ar trebui sa faceti si un tur cu bicicleta de-a lungul coastei Marii Negre, de la Sulina la Sfantu Gheorghe. in apropiere de Letea se afla, de asemenea, una dintre ultimele paduri virgine din Europa, cu arbori magnifici, inclusiv stejari. Pe scurt, Delta Dunarii este unul dintre ultimele paradisuri naturale din Europa pe care ar fi trebuit sa le vedeti.

Fotografii

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Pescuitul in Delta Dunarii este mai mult decat popular. Pana la urma, Delta Dunarii gazduieste aproximativ 1oo de specii diferite de pesti, care sunt o sursa de hrana pentru pasari si alte animale, dar care atrag in Delta Dunarii si pescari din intreaga lume, care merg in excursii de pescuit cu barci. Cu toate acestea, pescuitul este interzis in perioada 15 aprilie – 15 iunie (A.O.G.) si aveti nevoie si de un permis. Daca rezervati o excursie de pescuit cu o barca, licenta este adesea inclusa in pret.  Pescuit in Romania

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Puteti ajunge in Delta Dunarii in mai multe moduri diferite. De exemplu, prin Dunare, cu o nava moderna de pasageri pana la Tulcea, sau cu trenul de la Bucuresti sau Constanta, ambele cu aeroporturi. De asemenea, puteti ajunge la Tulcea cu masina, dar aceasta este ultima oprire si trebuie sa schimbati cu un vapor. Excursii cu autobuzul in Delta Dunarii sunt oferite si din diverse orase din Romania, cum ar fi Bucuresti, Iasi sau Constanta. Din Europa, puteti ajunge la Bucuresti de pe mai multe aeroporturi, iar de acolo puteti ajunge la Tulcea, poarta de intrare in Delta Dunarii, cu trenul, masina de inchiriat sau autobuzul.

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Loactie: Tulcea Romania
Internet: https://ddbra.ro/

Natura si parcuri nationale

Natura si parcuri nationale

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale