Frumusetea naturala a Romaniei este magnifica, iar unele dintre frumoasele situri naturale sunt unice in Europa. Descoperiti varfuri de munte, pesteri, lacuri, paduri virgine, animale salbatice, nenumarate plante rare si multe altele in aceasta tara bogata in natura. Numeroasele trasee de drumetie va conduc prin parcurile nationale bogate in specii, prin rezervatiile naturale, in jurul lacurilor sau peste munti si va ofera o calatorie minunata prin natura fantastica a Romaniei. Brasovul sau Sibiul sunt bune puncte de plecare pentru drumetii in parcurile nationale si rezervatiile naturale din apropiere, dar nici din alte orase nu este departe in mediul rural.

Drumetii , munti, lacuri si paduri

Drumetie

Drumetiile in Parcul National si Parcul Natural din Romania sunt o experienta, pentru ca aici esti aproape una cu natura. Puteti experimenta natura pe cont propriu sau in grup, in cadrul unui tur ghidat. Exista diverse trasee de drumetie bine semnalizate in diferitele parcuri nationale si rezervatii naturale, precum si in regiunile de drumetie. Cu toate acestea, nu parasiti potecile semnalizate. Este interzis si, de asemenea, periculos. Hartile de drumetie pot fi, de asemenea, utile pentru excursii mai lungi. Desi reteaua de telefonie mobila din Romania este bine dezvoltata, exista inca unele locuri, cum ar fi Gura Zarnestiului, unde nu exista semnal.

In rezervatiile naturale, parcurile nationale si padurile din Romania, veti gasi diverse trasee de drumetie de diferite lungimi si grade de dificultate. De exemplu, in Parcul National Piatra Craiului, in Parcul Natural Bucegi si in Muntii Fagaras, puteti face drumetii pe numeroase trasee marcate prin paduri idilice, pe crestele muntilor si pe langa rauri, parauri si cascade mici, precum si pe pasuni inalte si vai largi. Carpatii sunt una dintre cele mai frumoase zone de drumetii din Europa si se intind pe o mare parte din Romania.

Fotografii

Trasee de drumetie

 

Fie ca doriti sa faceti drumetii singuri sau in grup, in Romania si in Carpati veti gasi numeroase trasee de drumetie care va vor purta prin peisaje frumoase si, uneori, prin locuri naturale magnifice. Va puteti bucura de natura atat pe trasee care dureaza mai multe zile, cat si pe trasee circulare care pot dura intre una si cateva ore. Drumetiile ghidate sunt un punct de atractie cu totul special. Ghizi locali si experti insotesc grupurile de drumetii si ofera informatii despre flora si fauna locala. De asemenea, acestia cunosc locuri deosebit de frumoase si le arata participantilor unele dintre caracteristicile speciale ale parcului national respectiv, deoarece plantele si animalele rare nu sunt intotdeauna usor de observat.

Drumetii

Trasee de drumetie

Veti gasi trasee de drumetie, de exemplu in Parcul Natural Apuseni (regiunea Cluj-Napoca) sau in Parcul National Piatra Craiului (regiunea Brasov), care sunt potrivite atat pentru excursii de o zi, cat si pentru excursii de mai multe zile. in Muntii Fagaras puteti face drumetii de o zi, de exemplu la lacul montan Balea Lac, sau excursii de mai multe zile pe creasta muntelui. in Parcul National Bucegi puteti descoperi formatiuni stancoase unice. Sfinxul si Babele, care se afla la o altitudine de peste 2200 de metri. Vreti sa urcati pe varfuri? Varful Moldoveanu din Muntii Fagaras este cel mai inalt din Romania, cu o inaltime de 2.544 de metri, iar Omu, cu o inaltime de 2.514 metri, se afla in Parcul Natural Bucegi. Multe alte varfuri din Romania au peste 2.400 de metri.

Nota: La majoritatea intrarilor in rezervatiile naturale exista semne de avertizare. in primul rand, trebuie sa fiti atenti si sa nu lasati gunoaie in urma, iar in al doilea rand, in multe zone exista animale salbatice. De asemenea, ar trebui sa evitati parfumurile prea puternice in timpul unei drumetii planificate. Resturile de mancare nu trebuie lasate in padure, deoarece acestea atrag animalele pe poteci. in rest, ar trebui sa urmati precautiile obisnuite si sa aveti la dumneavoastra un telefon mobil in caz de urgenta.

Salvamont este serviciul romanesc de salvare montana si poate fi contactat la numarul de urgenta +40725826668!

Natura

Delta Dunarii

O parte din Delta Dunarii este o rezervatie a biosferei (Rezervatia Biosferei Delta Dunarii) si este unica in Europa. Este o rezervatie naturala magnifica, care favorizeaza un turism cu impact redus. Delta este un labirint de rauri mai mici si de estuare mai mari ale...

Parcul National Piatra Craiului

Rezervatia naturala Piatra Craiului (Parcul National Piatra Craiului) se intinde pe o suprafata de aproape 15.000 de hectare si este situata in Carpatii Meridionali, in judetul Brasov si Arges. Parcul national ofera diverse trasee de drumetie cu puncte de plecare in...

Parcul Natural Bucegi

Parcul Natural Bucegi acopera o zona imensa din Carpatii Meridionali din Romania. in cadrul parcului exista numeroase rezervatii naturale mai mici. Cel mai inalt varf din Muntii Bucegi este Omu, la 2507 metri. Aceasta minunata zona naturala este ideala pentru...

Harta