Parcul Natural Bucegi acopera o zona imensa din Carpatii Meridionali din Romania. in cadrul parcului exista numeroase rezervatii naturale mai mici. Cel mai inalt varf din Muntii Bucegi este Omu, la 2507 metri. Aceasta minunata zona naturala este ideala pentru drumetii, ciclism si, iarna, pentru schi. Regiunea Bucegi este renumita in special pentru extraordinarele formatiuni stancoase Babele si Bucegi-Sphinx. Crucea Caraiman de pe varful Caraiman nu este mai putin magnifica, dar este facuta de om. Cascada Caraiman, Lacul Bolboci si Cascada 7 Izvoare si Cascada Moara Dracului sunt, de asemenea, destinatii populare pentru drumetii in Parcul Natural Bucegi. La parcul natural se poate ajunge, de exemplu, din orasele Busteni sau Sinaia, ambele aflate pe linia de cale ferata dintre Brasov si Bucuresti si care dispun si de telecabine (Telecabina).

Parcul Natural Bucegi

Parcul Natural Bucegi

Daca doriti sa explorati frumusetea naturala, puteti alege intre diverse trasee de drumetie, cu diferite niveluri de dificultate.
Fie ca este vorba de o excursie de o zi sau de un tur de mai multe zile, Bucegi este orientat spre drumetii, iar potecile sunt bine marcate. Cu toate acestea, multe trasee de drumetie sunt inchise iarna. in aceasta perioada a anului, Muntii Bucegi sunt un paradis pentru schiori, care vor gasi aici numeroase piste, telecabine si teleschiuri. Mai multe despre acest lucru in capitolul despre paradisul de iarna al Romaniei.
Punctele de plecare pentru excursii in Parcul Natural Bucegi includ orasele Busteni si Sinaia, unde exista si o telecabina (Telecabina) care va va duce pe inaltimi.

Telecabina Coto 1400 & Coto 2000 din Sinaia va va duce pana la Platoul Bucegi
Telecabina Busteni va duce pana la Sfinx si la formatiunea stancoasa Babele

Trasee de drumetie:

 

  • Busteni – Cascada Urlatoarea
  • Busteni Jepii Mici – Babele
  • Coto 2000- Crucea Caraiman (Traseu Montan Crucea Eroilor Caraiman)
  • Sinaia – Coto 1400 – Coto 2000

In parcul natural exista 4 trasee principale, care sunt impartite in sectiuni turistice mai mici:

  • Sinaia – Busteni
    Marcaj: banda rosie pe fond alb
    Timpii de parcurgere: in functie de tronson
  • Sinaia – Rasnov
    Marcaj: panglica albastra pe fond alb
    Timp de mers: in functie de sectiune
  • Pucheni – Busteni
    Marcaj: cruce albastra pe fond alb
    Timpii de mers: in functie de sectiunea de traseu
  • Busteni – saua Vf. Cu Dor
    Marcaj: banda galbena pe fond alb
    Timpii de mers: in functie de sectiunea traseului

Fotografii

Cu numeroase varfuri de peste 2000 de metri, Parcul Natural Bucegi atrage anual mii de turisti in regiune. Aici veti gasi natura pura, inclusiv formatiuni stancoase accidentate, paduri idilice, platouri montane, cascade, pesteri si multe altele. Parcul Natural Bucegi este, de asemenea, cunoscut pentru flora si fauna sa, iar padurile dense sunt, de asemenea, casa unor animale salbatice, cum ar fi ursul brun si linxul. Pe frumoasele platouri montane Cota 1400 & Cota 2000 din Sinaia va puteti bucura de privelistea minunata in timp ce faceti un picnic.

Formatiunile stancoase Babele & Sfinx sunt punctele de atractie ale Parcului Natural Bucegi. 

citeste mai mult…

Parcul Natural Bucegi

Locatie: Judetul Prahova
Internet: https://www.bucegipark.ro/

Natura si parcuri nationale

Natura si parcuri nationale

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale