Cluj-Napoca este cel mai mare oras din Transilvania si o destinatie turistica populara in România. Orasul are o istorie plina de evenimente, care se reflecta in peisajul orasului. Amestecul arhitectural de cladiri medievale, cladiri post-socialiste si cladiri moderne fac din Cluj un oras fermecator pe care trebuie sa il vedeti. Clujul este, de asemenea, un centru economic si un oras universitar, ceea ce se reflecta in viata vibranta de pe strazile orasului vechi.

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca

 

Printre atractiile pe care ar fi trebuit sa le vedeti se numara locul de nastere al ultimului rege maghiar Corvin, Palatul Banffy din Cluj din secolul al XVIII-lea si bisericile (Biserica Franciscanilor / Biserica Primarilor / Biserica Sf. Mihali). De asemenea, merita vazuta Catedrala Arhiepiscopala din Piata „Piata Avram Iancu”, unde se afla statuia lui Avram Iancu. De asemenea, in piata exista câteva casute din lemn unde se vând, printre altele, suveniruri. Nu departe de aceasta piata se afla frumosul teatru de opera, in spatele caruia se afla o mica gradina care va invita sa zaboviti. Un alt parc din centrul orasului este Parcul Central Simion Barnutiu, unde se afla cladirea istorica a cazinoului, care acum este folosita ca spatiu cultural (Casino Centrul de Cultura Urbana). si daca tot am vorbit de parcuri si gradini, trebuie sa mentionez si Gradina Botanica (Gradina Botanica Alexandru Borza).

Obiective Turistice Cluj-Napoca

 • Centrul Istoric
 • Piata Unirii
 • Catedrala Sfantul Mihail
 • Orthodox Metropolitan Cathedral
 • Teatrul Național Lucian Blaga
 • Dealul Cetatuia
 • Rex Matia Corvin Statue
 • Parcul Central Simion Barnutiu
 • Biserica Piarista
 • Palatul Banffy din Cluj
 • Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei
 • Padurea Hoia Baciu
 • Lacul Tarnita
 • Salina Turda
 • Muzee

Ghid de oras Cluj-Napoca

Adrese Utile

 • Centrul de Informare Turistica
  Adresse: Bulevardul Eroilor 6, Cluj Napoca
  Internet: http://www.visitclujnapoca.ro

Cluj-Napoca

In centrul orasului se afla Piata Unirii, unde veti gasi mai multe restaurante si obiective turistice. Printre altele, aici se afla Biserica Catolica (Catedrala Romano-Catolica Sfântul Mihail), cu statuia ecvestra Monumentul Matia Corvin pe aripa laterala. Va recomand sa va plimbati pur si simplu in jurul pietei, deoarece aceasta este cea mai buna modalitate de a vedea numeroasele cladiri vechi din piata. Luati loc la una dintre terasele restaurantelor si bucurati-va de mâncarea româneasca. Calea Motilor, unde se afla primaria istorica a orasului Cluj-Napoca, incepe direct din Piata Unirii. Cu toate acestea, cea mai buna priveliste a orasului este de pe Dealul Cetatuia, care gazduieste, de asemenea, mai multe restaurante si cafenele, cum ar fi Panoramic (Strada serpuitoare 1, Cluj-Napoca). Ca peste tot in România, exista si povesti infricosatoare in sau despre Cluj Napoca. in padurea Hoia-Baciu (Padurea Hoia), la aproximativ 7 kilometri de centrul orasului, se spune ca s-au petrecut evenimente inexplicabile.

Fotografii

Cluj-Napoca

Ca in toate orasele din România, va recomand sa explorati Cluj Napoca pe jos. Puteti porni la drum pe cont propriu sau puteti participa la unul dintre tururile orasului. Daca preferati, sunt disponibili si ghizi privati. Puteti gasi câteva adrese utile la finalul acestui ghid. Puteti ajunge la Cluj Napoca atât prin aeroportul international al orasului, cât si cu trenul sau cu masina.

Cluj-Napoca

Pestera Ursilor

Pestera Ursilor se afla in...

Restaurantele Cluj-Napoca

Restaurantele Cluj-Napoca -...

Lacul Tarnita

Lacul de acumulare Lacul...

Parcul Natural Apuseni

Parcul Natural Apuseni este...

Muzee Cluj-Napoca

Muzee Cluj-Napoca, in orașul...

Lacul Belis Fantanele

Rezervatia Lacul Belis...

Salina Turda

Salina Turda este una dintre...

Transilvania

Transilvania este cu...

Bob Alpin Apuseni

Partia de tobogan Bob Alpin...

Pestera Calcaroasa Cetatile Ponorului

Pestera calcaroasa Cetatile...

Harta Orasului

Vremea Cluj-Napoca

Transilvania Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit in Transilvania

Orasul Cluj-Napoca este situat in regiunea istorica Transilvania!