Pestera calcaroasa Cetatile Ponorului se afla in Parcul Natural Apuseni din Romania si este impresionanta. Chiar si intrarea (portalul) este magnifica, la aproximativ 70 de metri, iar in interiorul pesterii curge un rau subteran. O parte a pesterii poate fi vizitata si de turisti. Vizitele in intreaga pestera sunt recomandate doar cu un ghid. in ceea ce priveste Sal Taberei, cizmele de cauciuc si iluminatul ar trebui sa fie suficiente pentru a descoperi impresionanta pestera, care este una dintre cele mai importante pesteri din Romania. Deoarece pestera este situata in mijlocul naturii, pentru a ajunge acolo este necesara o drumetie. Puteti incepe de pe platoul Padis.

Cetatile Ponorului

fotografiile

Trasee de drumetie:

  • Traseu de drumetie spre pestera prin Cabana Padis – Poiana Ponor – Drum Forestier Scarita – Cabana Cetatile Ponorului – Cetatile Ponorului – La Grajduri – Cabana Padis. Marcaj punct albastru pe alb

Fotografii

Cetatile Ponorului

Loactie: Parcul Natural Apuseni (46.56507966807275, 22.701566757672232)
Internet: http://www.parcapuseni.ro/

Pesteri in Romania

Pestera Bolii

in Romania exista mai multe pesteri care sunt toate diferite. Cufundati-va intr-o lume de stalactite, stalagmite si multe altele.

Pesteri in Romania

Harta

Natura si Parcuri

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale