Lacul Cincis este un lac frumos din judetul Hunedoara, in Transilvania, si este acum o zona de agrement populara. Este un lac de acumulare caruia i-a cazut victima un sat, motiv pentru care o serie de legende inconjoara lacul. Lacul de 867 de hectare ofera oportunitati pentru sporturi nautice, inclusiv inot si inchiriere de barci. De asemenea, puteti pescui aici – crap, stiuca si moluste sunt doar cativa dintre pestii din lac. De asemenea, va puteti intinde pe plaja si puteti explora zona inconjuratoare. Pe malul nordic al lacului veti gasi plaje, campinguri si restaurante. Puteti ajunge la lac prin drumul din Hunedoara, care se intinde in jurul aproape intregului lac.

Lacul Cincis

Lacul Cincis Romania

Lacul Cincis

Astazi veti gasi hoteluri, pensiuni si restaurante pe malul stang (malul nordic) al lacului. Lacul este ideal pentru bai de soare si inot. Dar aveti grija. La malul drept se poate ajunge doar pe o poteca, iar de pe drumul care duce de la Hunedoara la lac veti avea intotdeauna o priveliste minunata asupra lacului.

Fotografii

Una dintre legendele care inconjoara Lacul Cincis este aceea ca, atunci cand nivelul apei este scazut, se pot vedea turnurile bisericilor din satele inundate. Se vorbeste, de asemenea, despre monstri, dar nimeni nu a reusit inca sa aduca vreo dovada credibila in acest sens. Daca vreti sa aflati mai multe, intrebati-i pe localnicii de la fata locului. Cu toate acestea, nimic din toate acestea nu ii descurajeaza pe turistii si vizitatorii care isi petrec timpul liber aici in timpul verii.

Lacul Cincis

Locatie: Strada Lacului 687D
Internet: https://de-de.facebook.com/Laculcincis.ro/

Harta

Natura si Parcuri

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale

Lacuri in Romania

Lacul Sfanta Ana

In Romania exista mai multe lacuri foarte diferite, inclusiv lacuri de munte, lacuri de acumulare si alte cateva lacuri.

Lacuri din Romania