Arcul de Triumf al Bucurestiului a fost construit intre anii 1935 si 1936 de Petre Antonescu. Acesta a fost realizat dupa modelul Arcului de Triumf din Paris. Este o structura impresionanta cu o inaltime de 27 de metri si merita sa fie vazuta.

Arcul de Triumf Bucuresti

Arcul de Triumf este unul dintre numeroasele repere ale capitalei romanesti si a fost ridicat ca un monument pentru victoria armatei romane in Primul Razboi Mondial, desi arcul de triumf original era din lemn si a fost inaugurat in forma sa actuala abia in 1936. Se afla in apropierea Parcului Herastrau (Parcul Regel Mihai ) si se poate ajunge la el fie pe jos, fie cu masina sau cu autobuzul. in timpul sezonului (pana in ultima duminica din octombrie), arcul de triumf poate fi vizitat sambata si duminica (programul de functionare variaza intre orele 14:00-21:00). in interior, o scara duce la terasa de deasupra monumentului, de unde aveti o perspectiva unica asupra orasului.

Daca va pricepeti la mersul pe jos, ar trebui sa mergeti pe jos din cartierul Lipscani prin Calea Victoriei si apoi prin soseaua Pavel D. Kiseleff pana la Arcul de Triumf. (Sunt aproximativ 4 kilometri de la Hotelul Capitol pana la Arcul de Triumf) Calea Victoriei nu este doar o strada frumoasa, ci gazduieste si numeroase cladiri care merita vazute, cum ar fi Palatul Cantacuzino (Palatul Cantacuzino), Biserica Sfantul Nicolae (Biserica Sfantul Nicolae) si Ateneul (Ateneul). Tot pe aceasta strada se afla si Piata Revolutiei (Piata Revolutiei).

Din pacate, traficul din jurul Arcului de Triumf este enorm si trebuie sa asteptati un moment bun pentru a traversa strada. Eu am avut noroc dis-de-dimineata si am reusit sa fac cateva fotografii.

Locatie: Piata Arcul de Triumf, Bucuresti 011453, Romania

Obiective turistice Bucuresti

Bine ati venit in Bucuresti

Bine ati venit Bucuresti