In trecut, o parte din ceea ce este acum Romania era cunoscuta sub numele de Muntenia. Astazi, aceasta regiune cuprinde judetele Arges, Braila, Buzau, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman, Ilfov, Olt, Muscel si Ramnicu Sarat. Regiunea este marginita de Muntii Carpati la nord, de raul Dunarea la sud si de raul Olt la est si vest. Capitala Bucuresti este, de asemenea, situata in aceasta parte a tarii. Nordul Munteniei Mari este caracterizat de Muntii Carpati, care gazduiesc si cel mai inalt varf din Romania. Varful Moldoveanu are o altitudine de 2.544 de metri si este situat in Muntii Fagaras. Sudul, pe de alta parte, este caracterizat de un peisaj plat. Campia Baraganului din sud-est este cunoscuta si sub numele de granarul Romaniei. Muntenia este, de asemenea, o regiune viticola. Muntenia Mare este o destinatie de calatorie foarte recomandata si o regiune a Romaniei bogata in cultura si natura care va va inspira.

Muntenia (Regiune Istorica din Romania)

Muntenia

Muntenia este un paradis pentru iubitorii de natura, care vor gasi trasee de drumetie si alpinism in nordul regiunii. De asemenea, am fost imediat fascinata de numeroasele obiective turistice din orase si sate. Printre cele mai vizitate atractii din Muntenia Mare se numara capitala Bucuresti si orasul Sinaia, un oras balnear cu bai termale si frumosul Castel Peles. Orasul Busteni este, de asemenea, un punct de plecare ideal pentru a explora Parcul Natural Bucegi. Iarna, puteti merge la schi in partea de nord a Munteniei. De asemenea, ar trebui sa vizitati formatiunile stancoase Babele si Sfinxul. Pe masura ce va indepartati de Carpati, veti avea parte de peisaje cu dealuri verzi si sate. Ar trebui sa vizitati neaparat una dintre manastiri.

In Muntenia veti gasi atat rezervatii naturale frumoase, cat si orase care merita vizitate. Printre acestea se numara Bucuresti, Alexandria, Braila, Buzau, Calarasi, Giurgiu (Zurz), Pitesti (Pitesk), Ploiesti, Slatina, Slobozia (Freistadt), Targoviste (Tergoviste), Campulung (Langenau), Ramnicu Sarat (Rümnick).
De asemenea, in regiunea Muntenia Mare veti gasi o gama larga de activitati de agrement. Aici puteti face drumetii, ciclism si schi in timpul iernii. Exista, de asemenea, o gama larga de restaurante si o varietate de unitati de cazare din care puteti alege

Fie ca este vorba de city break-uri, vacante de vara, vacante de iarna, excursii culturale sau vacante active, veti gasi ceea ce cautati in Romania si in diferitele sale regiuni!

Regiune Istorica din Romania

Parti din Romania

Diferitele parti ale Romaniei sunt foarte diferite. In același timp, ele au cateva lucruri in comun. Diferitele regiuni sunt bogate in cultura si natura.

citeste mai mult

Fotografii