Orasul fermecator Iasi este situat in nord-estul Romaniei si este unul dintre cele mai vechi orase din Romania. Iasi este, de asemenea, centrul politic, economic si cultural al provinciei Moldova si o destinatie foarte populara de city break in Europa de Est datorita numeroaselor sale obiective turistice. Orasul a fost caracterizat de 500 de ani de istorie. Amestecul special de cladiri istorice, cladiri post-socialiste si arhitectura moderna fac din Iasi un oras fermecator pe care ar trebui sa il vedeti. Asa-numitul Platoul de Aur, care se afla intre Palatul Culturii si Hotelul Unirea (Piata Unirii), gazduieste numeroase cladiri care merita vazute

Iasi

Iasi

Iasi

 

Palatul Culturii este punctul culminant al orasului. Frumoasa cladire in stil neogotic gazduieste in prezent mai multe muzee, inclusiv muzeul de istorie si muzeul de arta. Cladirea magnifica este, de asemenea, situata langa un centru comercial modern si este amplasata intr-un mic parc. Acest loc este special, faceti un efort si coborati treptele din stanga palatului, pentru ca palatul merita vazut din toate partile. Centrul comercial modern si cladirea istorica creeaza o atmosfera unica. Luati loc intr-unul dintre restaurantele sau cafenelele invecinate si bucurati-va de priveliste.

Obiective Turistice Iasi

 • Palatului Culturii din Iasi
 • Statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare din Iasi
 • Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant
 • Biserici si Manastiri
 • Teatrul National Vasile Alecsandri
 • Universitatea Alexandru Ioan Cuza
 • Biblioteca Centrala Universitara Mihai Eminescu
 • Rapa Galbena
 • Parcul Copou
 • Gradina Botanica
 • Zona de agrement locala Ciric
 • Muzee Iasi

Ghid de oras Iasi

Adrese Utile

Iasi

Nu departe de palat se afla una dintre numeroasele biserici din oras care merita vazute. Biserica Sfantul Nicolae este cea mai veche biserica din Iasi si este decorata cu picturi tipic moldovenesti. Se spune ca exista peste 100 de biserici in Iasi, dintre care unele ar trebui sa le vizitati. in special Catedrala Mitropolitana Sfanta Parascheva de pe Bulevardul stefan cel Mare si Sfant este o vizita obligatorie pentru orice vizitator al orasului. De la Biserica Sfantul Nicolae Domnesc, puteti ajunge pe magnificul Bulevardul stefan cel Mare si Sfant din oras. Ar trebui sa va plimbati de-a lungul acestuia. Aici veti gasi numeroase obiective turistice. Printre acestea se numara Manastirea Sfintii Trei Ierarhi din secolul al XVII-lea si Catedrala Mitropolitana, care adaposteste moastele Sfintei Parascheva. Cladirea magnifica a Teatrului National este deja vizibila de pe bulevard. Faceti un ocol pe acolo si apoi reveniti pe bulevard.

Fotografii

Iasi

Continuati de pe Bulevardul stefan cel Mare si Sfant pana in Piata Unirii, unde se afla Hotelul Unirea si Grand Hotel. De aici, veti ajunge la Bulevardul Independetei, unde se afla Statuia Independentei. Urmati bulevardul spre vest pana la piata (Piata Mihai Eminescu), unde se afla frumoasa cladire a Bibliotecii Centrale si statuia poetului roman Mihai Eminescu. Traversati Bulevardul Carol I pentru a ajunge la Parcul Copou, unde ar trebui sa faceti o pauza. Fiti cu ochii in patru in timp ce va plimbati prin orasul Iasi, deoarece aproape la fiecare colt se afla cate o cladire istorica. Tramvaiul din Iasi este, de asemenea, noastalgic. Puteti lua cu usurinta linia de tramvai 9 de la Parcul Copou inapoi in centrul istoric (statia Piata Unirii). Un alt obiectiv de neratat in Iasi este statuia de bronz a lui stefan cel Mare (Statuia ecvestra a lui stefan cel Mare), care se afla in fata Palatului Culturii. O strada deosebit de frumoasa este Rapa Galbena, care este unul dintre monumentele orasului din 2004. Nu mai putin demn de vazut este Hotelul Traian (Grand Hotel) din Piata Unirii. De asemenea, puteti vizita unul dintre numeroasele muzee ale orasului. Relaxarea si ragazul de la agitatia orasului pot fi gasite in Gradina Botanica din Iasi sau in Parcul Copou, mentionat mai sus.

Iasi

Restaurant Oscar Iasi

Restaurant Oscar este situat...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura...

Muzee Iasi

Muzee Iasi, in metropola...

Top 10 Iasi

Top 10 Iasi (obiective...

Food Court Palas Mall Iasi

Food Court (Zona de...

Cazare Iasi

Orasul Iasi este o...

Palatul Culturii

Palatul Culturii este...

Harta Iasi

Harta Iasi, pe harta veti...

Biserici Manastiri Iasi

Se spune ca exista peste 100...

Restaurantele Iasi

Restaurantele Iasi - Orasul...

Harta Orasului Iasi

Iasi

Va recomandam o vizita la Manastirea Golia si la Biserica Pavel Barboi , care se afla in centrul orasului. in afara centrului orasului, pe de alta parte, se afla Manastirea Cetatuia (Manastirea Cetatuia), pe un mic deal. Manastirea dateaza din secolul al XVII-lea si este acum o cladire clasata.

Vremea Iasi

Moldova Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit Moldova

Orasul Iasi este situat in regiunea istorica Moldova!

Iasi

De asemenea, in Iasi veti gasi numeroase restaurante si cafenele. Va recomandam restaurantul Mamma Mia de pe Bulevardul stefan cel Mare si Sfant, care serveste mancaruri traditionale romanesti. Mancaruri internationale sunt servite, de exemplu, la restaurantul hotelului Select, unde puteti lua masa pe terasa. De asemenea, as dori sa mentionez food court-ul din Palas Mall, deoarece ofera o mare varietate de mancaruri.
Diferitele tipuri de cazare variaza de la pensiuni simple la hoteluri de 5 stele. Hotelul Arnia, de exemplu, sau Hotelul International. Viata de noapte din Iasi ofera, de asemenea, tot ceea ce au de oferit alte orase mai mari.
Veniti la Iasi si explorati acest oras fermecator din estul Romaniei.