In trecut, o parte din ceea ce este acum Romania era cunoscuta sub numele de Moldova. Astazi, aceasta regiune include judetele Iasi, Neamt, Botosani, Vrancea si Bacau. Regiunea este situata in nord-estul Romaniei si se invecineaza cu Republica Moldova la est. La vest de aceasta frumoasa regiune se afla Carpatii Transilvaniei. Uneori, zona Bucovinei este atribuita si partii romanesti a Republicii Moldova. Pe Ro-Travel, Bucovina este o regiune separata care merita o atentie speciala. Regiunea Moldovei este o destinatie de calatorie recomandata si o regiune a Romaniei bogata in cultura si natura care va va inspira.

Moldova (Regiune Istorica din Romania)

Moldova

Din pacate, Moldovei i se acorda inca prea putina atentie. Aceasta regiune a Romaniei are atat de multe de oferit. in mediul rural, uneori pare ca timpul s-a oprit in loc. Orasele, pe de alta parte, zumzaie de viata. Unul dintre cele mai frumoase drumuri din Romania, DN12C, traverseaza, de asemenea, partial aceasta regiune. Din satul Bicaz-Chei, prin Cheile Bicazului pana la lacul rosu din Transilvania, veti trai impresii fantastice. Printre obiectivele turistice pe care trebuie sa le fi vazut se numara Manastirile Vltava, Palatul Culturii din Iasi si Palatul Cuza de la Ruginoasa de langa Iasi. Chiar in orasul Iasi veti gasi peste 100 de biserici, dintre care cea mai cunoscuta este probabil Biserica Trei Ierarahi. Moldova este, de asemenea, o regiune viticola si va invita sa zaboviti in natura.

Moldova este un paradis pentru iubitorii de natura, care vor gasi aici numeroase trasee de drumetie. De asemenea, am fost imediat fascinat de numeroasele obiective turistice. Manastirile din Moldova se numara cu siguranta printre cele mai renumite atractii. Iasiul este capitala culturala a regiunii Moldova si, de asemenea, un bun punct de plecare pentru explorarea regiunii. Manastirile pictate artistic, cu frescele lor spectaculoase, sunt un must-see pentru orice calator. De asemenea, trebuie sa vizitati Castelul Neamt din orasul Piatra Neamt, unde ar trebui sa luati si telecabina care urca pe munte pentru a va bucura de privelistea frumoasa. Puteti experimenta natura in Parcul Natural Vanatori Neamt, Parcul National Ceahlau sau in jurul lacului Bicaz, de exemplu.

Regiuni Istorica din Romania

Parti din Romania

Diferitele parti ale Romaniei sunt foarte diferite. In același timp, ele au cateva lucruri in comun. Diferitele regiuni sunt bogate in cultura si natura.

citeste mai mult

In Moldova veti gasi atat rezervatii naturale frumoase, cat si orase care merita vizitate. Printre acestea se numara orasul Iasi, Vaslui, Galati, Botosani, Piatra Neamt, Bacau, Focsani, Tecuci, Barlad, Husi, Dorohoi, Falticeni.
De asemenea, in regiunea Moldovei veti gasi o gama larga de activitati de agrement. Aici puteti face drumetii, ciclism si iarna puteti schia in statiunea de schi Partia de schi Cozla. Exista, de asemenea, o gama larga de restaurante si o varietate de unitati de cazare din care puteti alege.

Fie ca este vorba de city break-uri, vacante de vara, vacante de iarna, excursii culturale sau vacante active, veti gasi ceea ce cautati in Romania si in diferitele sale regiuni!

Fotografii