Bacau este un oras din Romania si este situat pe raul Bistritz, care a fost barat in aceasta regiune si este acum folosit pentru a produce energie electrica. Unele parti ale rezervorului servesc, de asemenea, ca zona de recreere locala pentru locuitori. in centrul orasului se afla piata Stefan Cel Mare, unde se afla statuia ecvestra a eroului national, precum si cladirea impunatoare a Catedralei inaltarea Domnului (Biserica Adormirea Maicii Domnului din Bacau), una dintre cele mai mari catedrale din Romania. in apropiere se afla si Parohia Ortodoxa SF. Nicolae si casa natala a poetului George Bacovia (Casa memoriala George Bacovia) si parcul Parcul Catedralei.

Bacau

Bacau

Alte obiective turistice de neratat includ locul de nastere al pictorului Nicu Enea, Castelul Rosu din Parcul Dendrologic Hemeius si Biserica Precista. Sa nu uitam de vechiul turn de apa, care acum gazduieste observatorul „Victor Anestin”. De asemenea, puteti vizita unul dintre muzeele orasului. Puteti face cumparaturi, printre altele, in Arena Mall.

Obiective Turistice Bacau

 • Catedrala Inaltarea Domnului
 • Biserica Parohia Ortodoxa SF. Nicolae
 • Casa memoriala George Bacovia
 • Casa memoriala Nicu Enea
 • Castelul Rosu
 • Kirche Biserica Precista
 • Observatorul Astronomic Victor Anestin
 • Teatrul Municipal Bacovia
 • Lacul Bacau
 • Insula de Agrement
 • Park Parcul Gheraiesti
 • Slanic Moldova

Ghid de oras Bacau

Adrese Utile

 • Centru de informare turistica
  Adresa:
 • Internet: https://turism-bacau.ro/

Fotografii

Orasul organizeaza, de asemenea, numeroase evenimente. De exemplu, Casa de Cultura gazduieste diverse evenimente care v-ar putea interesa. Teatrul Municipal Bacovia se afla intr-o cladire frumoasa si gazduieste, de asemenea, diverse productii. Insula de Agrement Bacau este, de asemenea, populara atat pentru localnici, cat si pentru turisti, unde va puteti relaxa, va puteti plimba, puteti face o plimbare cu barca si multe altele. Nu mai putin popular este Aqua Club Bacau, cu diferitele sale piscine, sau parcul Parcul Gheraiesti, care va invita la plimbare. Lacul Bacau este foarte popular printre pescarii la copca si este, de asemenea, o rezervatie naturala 8https://naturabacau.ro)

Bacau

Restaurant Savarin Bacau

Restaurantul Savarin este...

Restaurant Miorita Bacau

Restaurantul Miorita se afla...

Alpine Coaster Ski Gyimes

In zona de schi Ski Gyimes...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura...

Restaurantele Bacau

Restaurantele Bacau - Orasul...

Cazare Bacau

Orasul Bacau este o...

Restaurant Hanovra Bacau

Restaurantul Hanovra se afla...

Harta Bacau

Harta Bacau, pe harta...

Harta Orasului

In afara orasului, castelul Palatul Darmanesti, mina de sare si biserica din Targu Ocna si Monumentul DADA din Moinesti (Strada Atelierelor) merita o vizita.
Puteti face drumetii si experimenta natura in Muntii Nemira, printre altele. Unul dintre cele mai renumite trasee de drumetie de aici este Traseul de drumetie 300 de trepte, care incepe pe Strada Nicolae Balescu din Slanic. Tot aici se afla si Defileul Slanicului si o cascada. Slanic este, de asemenea, cunoscut pentru apele sale curative. De asemenea, este cunoscut si orasul balnear Slanic Moldova, care ofera diverse programe de reabilitare.

Vremea Bacau

Moldova Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit Moldova

Orasul Bacau este situat in regiunea istorica Moldova!

Muzeele din oras:

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacau
Locatie: Strada 9 Mai 7, Bacau
Internet: https://cmiabc.ro/

Muzeul de Arta din Bacau
Locatie: Strada Nicolae Titulescu 23, Bacau
Internet: https://cmiabc.ro/

Muzeul evreiesc Bacau
Locatie: Strada George Apostu, Bacau
Internet: