Orasul Focsani este situat in Romania, in regiunea istorica a Moldovei si merita o vizita. in Focsani exista multe cladiri care merita vazute, inclusiv numeroase biserici si manastiri, asa cum se intampla in toata Romania. Biserica Adormirii Maicii Domnului, Biserica Sfantul Ioan Botezatorul si Biserica Sfintii Constantin si Elena sunt printre cele mai impresionante. Veti gasi mai multe obiective turistice in Piata Unirii. Printre acestea se numara Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia, Monumentul Unirii, Casa de Cultura si Gradina Publica. Nu departe de aceasta frumoasa piata, pe Strada Cuza Voda, se afla Statuia Independentei . La Mausoleul Eroilor se poate ajunge de asemenea usor pe jos in 20 de minute prin Bulevardul Unirii. De asemenea, ar trebui sa vizitati unul dintre muzeele orasului, inclusiv Muzeul de stiinte ale Naturii, Muzeul Unirii sau Muzeul National (Monumentul istoric Casa Tatovici).

Focsani

Bine ati venit Focsani

Pe langa numeroasele obiective turistice, orasul Focsani ofera si o varietate de activitati de agrement. De exemplu, o vizita la teatru (Teatrul Municipal Maior Gheorghe Pastia), care se afla intr-o cladire magnifica. Zona de agrement Crangul Petresti va invita sa va plimbati si sa zaboviti, iar parcurile din oras sunt un loc bun pentru a face o pauza. Exista mai multe parcuri, printre Gradina Publica Focsani ), Parcul Mausoleul Eroilor sau Parcul Nicolae Balcescu. Daca doriti sa mergeti la cumparaturi, veti gasi atat magazine traditionale, cat si un popular centru comercial. Pe langa numeroasele magazine, Focsani Mall are, de asemenea, un food court si un cinematograf modern. si, ca peste tot in Romania, ar trebui sa va opriti si la unul dintre restaurantele din Focsani pentru a incerca o mancare traditionala romaneasca.

Obiective Turistice din Focsani

 • Piata Unirii
 • Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia
 • Monumentul Unirii
 • Teatrul Municipal Maior Gheorghe Pastia
 • Mausoleul Eroilor
 • Biserica Adormirii Maicii Domnului
 • Biserica Sfântul Ioan Botezătorul
 • Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena
 • Muzeul de Științe ale Naturii
 • Muzeul Unirii Focșani
 • Grădina Publică Focșani
 • Crângul Petrești

Ghid Turistice Focsani

Adrese Utile

Fotografii

Focsani nu este doar un oras care merita vazut, ci si un bun punct de plecare pentru a explora zona inconjuratoare. Un loc foarte special, de exemplu, se afla la 20 de kilometri in afara orasului, statiunea Zaga Zaga, pe raul Siret. Acolo puteti, de exemplu, sa experimentati plimbari cu barca pe canalele care duc prin paduri si mlastini. Rezervatia naturala Focul Viu ofera o experienta unica in natura, unde puteti vedea focul viu sau flacari care se aprind singure. La aproximativ 60 de kilometri de Focsani se afla cascada (Cascada Putnei) din parcul natural (Parcul Natural Putna Vrancea). Cel mai apropiat oras mare este Galati. Focsaniul este si un centru de viticultura, iar noi va recomandam sa incercati vinul romanesc.

Articole Focsani

Harta Focsani

Harta oras Focsani, pe harta veti gasi locuri de interes, cum ar fi...

Cazare Focsani

Orasul Focsani este o destinatie populara pentru vacante de toate...

Restaurantele Focsani

Restaurantele Focsani - Orasul Focsani are o varietate de...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura ,Bucataria Romaniei este variata si se...

Harta Focsani

Vremea

Moldova Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit Moldova

Orasul Focsani este situat in regiunea istorica Moldova!