Barlad este un oras din regiunea Moldovei si este situat in estul Romaniei. Caracterizat de o istorie indelungata, Barladul are astazi numeroase obiective culturale si istorice. Ca peste tot in Romania, in Barlad veti gasi un numar mare de biserici, printre care Biserica Sfanta Fecioara Maria, Regina Rozariului, Biserica Sfantul Gheorghe , Biserica Sfantul Gheorghe, Biserica Sf. Ilie , Biserica Nasterea Maicii Domnului si Biserica Sfantul Spiridon, pentru a numi doar cateva dintre ele. Multe case istorice sunt acum memoriale, inclusiv cladirea bibliotecii orasului, Casa Greceanu si Casa Rosie, care astazi gazduieste Centrul Mihai Eminescu. De asemenea, puteti vizita unul dintre muzeele orasului, cum ar fi Muzeul Vasile Parvan. in concluzie, exista multe locuri interesante de vizitat in Barlad, care reflecta istoria si cultura orasului.

Barlad

Bine ati venit Barlad

Dar Barladul are si o latura moderna. Centrul comercial (Barlad Value Centre) ofera numeroase magazine si o zona de alimentatie publica. Interesant este si planetariul si observatorul astronomic (Planetariul si Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Parvan” Barlad) din Barlad. si puteti face o pauza in parcurile din oras. Merita amintite parcurile Parcul Mihai Eminescu si Parcul Teatrului. Numeroasele terase ale restaurantelor sunt deosebit de primitoare. Ar trebui sa incercati una dintre numeroasele mancaruri romanesti de acolo.

Obiective Turistice din Barlad

 • Biserica Sfântul Gheorghe
 • Biserica Sfantul Ilie
 • Biserica Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului
 • Muzeul Vasile Parvan
 • Pavilionul Expozitional Marcel Guguianu
 • Grădina Publică Bârlad
 • Gradina Zoologica
 • Teatrul Victor Ion Popa
 • Protoieria Barlad
 • Planetariul şi Observatorul Astronomic
 • Casa Roşie

Ghid Turistice Barlad

Adrese Utile

 • Centrul Național de Informare și Promovare Turistică
  Adresa: Bulevardul Republicii nr. 281 , Barald
  Internet: http://turismbarlad.ro

Fotografii

Orasul Barlad nu numai ca merita vazut, dar este, de asemenea, un bun punct de plecare pentru a explora zona inconjuratoare. De exemplu, Lacul Rapa Albastra sau rezervatia naturala Padurea Seaca-Movileni sunt foarte populare. La aproximativ 140 de kilometri distanta se afla Muntii Vrancei, care sunt ideali pentru drumetii in mediul rural. Cele mai apropiate orase mari sunt Iasi, Bacau, Braila si capitala Moldovei, Chisinau. Iar daca calatoriti, fiti atenti la cramele unde puteti cumpara vin si, uneori, puteti chiar sa ramaneti peste noapte.

Articole Barlad

Restaurantele Barlad

Restaurantele Barlad - Orasul Barlad are o varietate de restaurante...

Harta Barlad

Harta oras Barlad, pe harta veti gasi locuri de interes, cum ar fi...

Cazare Barlad

Orasul Barlad este o destinatie populara pentru vacante de toate...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura ,Bucataria Romaniei este variata si se...

Harta Barlad

Vremea

Moldova Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit Moldova

Orasul Barlad este situat in regiunea istorica Moldova!