Falticeni este un oras mic din regiunea istorica Bucovina, in nord-estul Romaniei. Situat convenabil, orasul este o destinatie populara pentru excursii si, de asemenea, un bun punct de plecare pentru a explora imprejurimile si peisajele frumoase din Bucovina. Falticeni este cunoscut pentru bisericile si manastirile sale frumoase, printre care Catedrala Biserica Sfantul Ilie, Biserica Adormirea Maicii Domnului, Biserica Ortodoxa (Protoieria Falticeni) si Manastirea Manastirea Buciumeni Suceava. De asemenea, ar trebui sa vizitati muzeele din oras, cum ar fi Muzeul Artei Ion Irimescu, unde veti gasi sculpturi si lucrari de grafica si desen, sau Muzeul Memorial (Galeria Oamenilor de Seama). Puteti face o pauza in parcul orasului sau in zona de agrement (Baza de agrement „Nada Florilor”). Terasele numeroaselor restaurante, care ofera atat mancaruri romanesti, cat si internationale, sunt, de asemenea, un loc minunat pentru a zabovi. Daca doriti sa innoptati in micul oras, puteti alege intre hoteluri si apartamente de vacanta de diferite categorii.

Falticeni

Bine ati venit Falticeni

Dupa cum am mentionat deja, Falticeni nu este doar un oras care merita vazut, ci si o baza buna pentru a explora zona inconjuratoare. Din Falticeni, puteti ajunge in orasele Suceava si Targu Neamt, care se afla la aproximativ 30 de kilometri distanta. Manastirea Rasca (Manastirea Rasca) se afla la doar aproximativ 20 de kilometri de orasul Falticeni. Rezervatia naturala Parcul Natural Vanatori Neamt, unde veti gasi numeroase trasee de drumetie, se afla la aproximativ 50 de kilometri. Mai aproape se afla Lacurile Falticeni (Acumularea Falticeni), unde puteti vedea numeroase pasari. si chiar daca din orasul Falticeni puteti vedea deja Muntii Stanisoarei atunci cand vizibilitatea este buna, acestia se afla totusi la aproximativ 80 de kilometri. in ciuda distantei, se recomanda o excursie in munti. De asemenea, ar trebui sa vizitati asa-numitele manastiri moldovenesti, cum ar fi Manastirea Voronet sau Manastirea Probota. Regiunea Bucovina va va inspira. Nu va grabiti, pentru ca veti intalni pe drum lucruri care va vor inspira.

Obiective Turistice din Falticeni

 • Biserica Adormirea Maicii Domnului
 • Biserica Sfântul Ilie
 • Biserica de lemn „Sfântul Gheorghe”
 • Manastirea Rasca
 • Muzeul Artei Ion Irimescu
 • Muzeul Apelor Mihai Bacescu
 • Casa Memoriala Mihail Sadoveanu
 • Grupul statuar Altarul Eroilor
 • Baza de agrement ”Nada Florilor”
 • Acumularea Fălticeni
 • Parcul Natural Vanatori Neamt

Ghid Turistice Falticeni

Adrese Utile

Fotografii

Falticeni este situat in partea de sud-est a judetului Suceava, in Romania, pe drumul european E85 si, prin urmare, este usor de accesat. Fie ca destinatie de popas, fie ca destinatie de excursie, micul oras merita o oprire pentru a descoperi obiectivele turistice si pentru a savura bucataria romaneasca intr-unul dintre restaurante.

Articole Falticeni

Cazare Falticeni

Orasul Falticeni este o destinatie populara pentru vacante de toate...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura ,Bucataria Romaniei este variata si se...

Restaurantele Falticeni

Restaurantele Falticeni - Orasul Falticeni are o varietate de...

Harta Falticeni

Harta oras Falticeni, pe harta veti gasi locuri de interes precum...

Harta Falticeni

Vremea

Bucovina Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit Bucovina

Orasul Falticeni este situat in regiunea istorica Bucovina!