In trecut, o parte din ceea ce este acum Romania era cunoscuta sub numele de Bucovina. Judetul Suceava apartine astazi acestei regiuni. Regiunea se invecineaza cu Republica Ucraina la nord si cu Republica Moldova la est si la sud, raul Siret din est formand o granita naturala intre Bucovina si Moldova. Bucovina este cunoscuta si sub numele de tara Fagilor si este o regiune frumoasa, cu sate pitoresti si unele dintre manastirile de renume mondial. Bucovina este doar o mica parte din Romania, dar cu toate acestea merita sa fie vizitata si este bogata in natura, fiind poate chiar una dintre cele mai frumoase regiuni din lume.

Bucovina (Regiune Istorica din Romania)

Bucovina

Bucovina este o regiune de dealuri, care la altitudini mai mari sunt impadurite. in mediul rural si in sate, uneori pare ca timpul s-a oprit in loc. Cu toate acestea, in sate puteti descoperi si mestesuguri traditionale. Iar manastirile pictate si bisericile din lemn, care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, sunt o destinatie obligatorie pentru orice calator in Bucovina. Moldova este, de asemenea, un paradis pentru iubitorii de natura, care vor gasi aici numeroase trasee de drumetie. De asemenea, am fost imediat fascinat de numeroasele obiective turistice. Printre cele mai faimoase atractii se numara cu siguranta manastirile din Moldova mentionate mai sus. Suceava este capitala culturala a regiunii Bucovina si este, de asemenea, un bun punct de plecare pentru a explora regiunea. O excursie la diversele manastiri moldovenesti este la fel de importanta ca si o calatorie cu locomotiva cu aburi Mocanita, care parcurge unul dintre cele mai frumoase trasee din lume.

In Bucovina veti gasi rezervatii naturale frumoase, precum si orase care merita vizitate. Printre acestea se numara orasul Suceava, Campulung Moldovenesc, Radauti, Siret si Vicovu de Sus.
De asemenea, in regiunea Bucovinei veti gasi o gama larga de activitati de agrement. Aici se pot face drumetii, ciclism si se poate schia iarna in statiunile de schi din Varta Dornei, Carlibaba, Rarau si altele. Exista, de asemenea, o gama larga de restaurante si o varietate de unitati de cazare din care puteti alege.

Fie ca este vorba de city break-uri, vacante de vara, vacante de iarna, excursii culturale sau vacante active, veti gasi ceea ce cautati in Romania si in diferitele sale regiuni!

Fotografii

Regiuni Istorica din Romania
Parti din Romania