Parcul National Calimani se afla in nord-estul României si este o rezervatie naturala pe care ar fi trebuit sa o vedeti. Puteti explora natura frumoasa de aici pe numeroase trasee de drumetie. Parcul natural face parte din Carpatii Orientali si este situat la aproximativ 160 de kilometri de orasele Suceava, Târgu Mures si Cluj-Napoca. in cadrul parcului national exista si rezervatii naturale mai mici. Exista, de asemenea, o serie de trasee de drumetie care va poarta prin paduri, munti si vai. Cel mai inalt punct din Parcul National Calimani este Pietrosul Calimani, care are o inaltime de peste 2000 de metri si va ofera o priveliste minunata. De asemenea, ar fi trebuit sa vedeti lacul montan Iezer si formatiunile stâncoase 12 Apostoli (Rezervatia naturala 12 Apostoli). Pe de alta parte, zona de exploatare a sulfului (Exploatarea de sulf Gura Haitii) nu a fost creata de natura. Puteti gasi informatii despre traseele de drumetie pe site-ul web al parcului natural, de exemplu. De asemenea, aveti grija de echipamentul dumneavoastra.

Parcul National Calimani

Bine ati venit Parcul National Calimani

In Parcul National Calimani exista diverse trasee de drumetie de diferite lungimi si grade de dificultate. Dar chiar daca doriti sa faceti doar o excursie de o zi in parcul national, veti fi uimit de natura fantastica. Unul dintre cele mai frumoase trasee va duce pe o creasta de munte pâna in vârful Varful Pietrosul (2100m).

Trasee de drumetie:

 • Puteti ajunge la vârful Varful Pietrosul (2100m) pe diferite trasee. Din satul Gura Haitii, de exemplu, sau din Toplita.
 • Traseu de drumetie marcat: Sat Neagra sarului – Muntele 12 Apostoli – Poiana Izvoarele – Vf. Retitis – Vf. Iezerul Calimanilor – Sat Neagra sarului
  Marcaj: punct rosu pe fond alb
  Grad de dificultate: dificil
  Durata: 18 – 21 ore
 • Traseu de drumetie marcat: Gura Haitii- Pietrele Rosii- Dornisoara
  Marcaj: cruce albastra
  Grad de dificultate: moderat dificil
  Durata: 7-8 ore.
 • Traseu de drumetie marcat: Sat Gura H[itii- Poiana Izvoarelor- Vf Pietrosu Calimani- Vf Retititis- Vf Iezerul Calimanilor- Pasul Paltinis
  Marcaj: cruce rosie
  Grad de dificultate: dificil
  Durata: 16 ore.

Fotografii

Parcul Național Călimani

Locatie: 47.12917503139326, 25.16442860305778
Internet: https://www.calimani.ro/

Natura si parcuri nationale

Natura si parcuri nationale

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale