Top 10 Iasi (obiective turistice). Iasi este un oras care merita vazut în Romania, cu numeroase cladiri vechi si strazi frumoase. Printre atractiile orasului pe care ar fi trebuit sa le vedeti se numara urmatoarele obiective turistice, inclusiv biserici, cladiri istorice si multe altele.

Top 10 Iasi Obiective Turistice

Palatului Culturii din Iasi

Palatului Culturii din Iasi

Palatul Culturii din Iasi este o cladire frumoasa si una dintre cele mai frumoase din Europa, care astazi gazduieste muzee.

Teatrul din Iasi

Teatrul National Vasile Alecsandri

Teatrul National (Teatrul National Vasile Alecsandri) este o cladire care merita vazuta, unde se joaca numeroase piese de teatru.

Statuia Stefan Cel Mare

Statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare din Iasi

Statuia de bronz a lui stefan cel Mare din Iasi se afla în fata vechiului palat si este unul dintre cele mai importante monumente din orasul Iasi.

Catedral Mitropolitana

Catedrala Mitropolitana Sfanta Parascheva

Catedrala Mitropolitana (Catedrala Mitropolitana Sfanta Parascheva) este una dintre multele biserici si manastiri din orasul Iasi pe care ar fi trebuit sa le vedeti.

Buluvardul Stefan Cel Mare

Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant

Bulevardul stefan cel Mare si Sfant este o strada frumoasa de-a lungul careia se afla multe dintre atractiile orasului. O sectiune a acesteia este, de asemenea, o zona pietonala unde va puteti plimba.

Top 10 Iasi Obiective Turistice

Manastirea Sfinti Trei

Manastirea Sfintii Trei Ierarhi

Manastirea Sfintii Trei Ierarhi este unul dintre primele 10 obiective turistice din orasul Iasi si se afla pe Bulevardul stefan cel Mare.

Manastirea Cetatutia

Manastirea Cetatuia

In afara orasului, pe de alta parte, se afla Manastirea Cetatuia, pe un mic deal. Manastirea dateaza din secolul al XVII-lea si este acum o cladire clasata.

Gradina Botanica Iasi

Gradina Botanica

Relaxarea si ragazul de la agitatia orasului pot fi gasite în Gradina Botanica din Iasi sau în Parcul Copou, mentionat mai sus.

Rapa Galbena

Strada Rapa Galbena

O strada deosebit de frumoasa este Rapa Galbena, care a fost declarata monument al orasului din 2004.

Manastirea Golia

Manastirea Golia

Manastirea Golia se afla în centrul orasului Iasi si este una dintre multele cladiri bisericesti pe care ar fi trebuit sa le vedeti.

Palas Mall

Palas Mall

Palas Mall este situat chiar langa Palatul Culturii si formeaza un fel de simbioza cu cladirea istorica. Aici puteti face cumparaturi si manca în zona de alimentatie publica.