Bran este un mic sat din Transilvania si unul dintre cele mai vizitate locuri din Romania. in Bran se afla legendarul Castel Bran, despre care se spune ca a servit ca sursa de inspiratie (model) pentru romanul „Dracula”. Denumita in general Castelul Dracula, cladirea istorica se spune ca ar fi fost casa printului Vlad tepes (cunoscut si sub numele de imparatul) si este acum una dintre cele mai faimoase atractii din Romania. Daca fuga pe Castelul Dracula continua, Castelul Bran va deveni intr-o zi unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume.

Bran

Bran

Bran

Castelul Bran este, bineinteles, principala atractie a micului oras. Aici puteti vedea numeroase exponate istorice. Printre acestea se numara arme istorice, armuri, mobilier si multe altele. Exista, de asemenea, un mic parc la poalele castelului, precum si un restaurant si asa-numitul Tunel al Timpului. Un lift va duce in jos in fostul tunel secret al reginei, care acum gazduieste un spectacol multimedia.
in jurul castelului veti gasi restaurante, magazine de suveniruri si mini marketuri. Puteti ajunge la castel cu un tur ghidat din Brasov, Sibiu sau Bucuresti, sau cu masina sau autobuzul. M-am bucurat de calatoria mea cu autobuzul de la Brasov la Bran cu furnizorul: https://transfercastel.ro
Castelul merita vazut, dar aglomeratia face ca o vizita sa fie obositoare. De aceea, este recomandabil sa veniti dimineata devreme, unii spun chiar inainte de ora de inchidere. Castelul este in stare foarte buna si ar fi perfect pentru orice film de la Hollywood.

Obiective Turistice Bran

 • Castelul Bran (Draculea)
 • Muzeul Național Bran
 • Castelul Groazei
 • Manastirea Bran
 • Piata de suveniruri
 • Tunelul Timpului de la Bran
 • 7
 • 8
 • 9
 • Schi in Moeciu

Ghid de oras Bran

Adrese Utile

 • Centrul de Informare Turistica- Brasov
  Adresa: Prundului Str. 1 (Poarta Schei), Brasov

Fotografii

Bran

Muzeul National Bran merita, de asemenea, o vizita. Aici puteti vedea exponate din colectia regala a Regelui Ferdinand si a Reginei Maria. Acestea includ artefacte, carti, mobilier si obiecte de uz casnic.
intregul sat traieste din Castelul Bran. La tarabele mici de la poalele castelului se vand tot felul de bric-a-brac. Un suvenir este o necesitate, chiar daca unii vor spune ca totul este un gunoi.
O vizita la castelul din Bran este o necesitate, desi trebuie sa spun ca Castelul din Hunedoara este mai magnific. Exista multe alte castele si palate in Romania care merita o vizita si care nu sunt atat de aglomerate.
Exista, de asemenea, o casa a groazei in Bran, care este locul potrivit pentru oricine vrea sa fie putin infiorat. Pentru unii este infricosator, pentru altii este ceva de ras. incercati si decideti singuri.
Este mult mai linistit la aproximativ 10 kilometri de Castelul Bran, unde se afla o mica manastire (Manastirea Bran), un loc de liniste si pace.

Bran

Transilvania

Transilvania este cu...

Restaurant Casa din Bran

Restaurant Casa din Bran...

Castelul Bran

Castelul Bran este cel mai...

Restaurant Bran Parc

Restaurant Bran Parc este...

Adevaratul Castel Dracula

Turistii si calatorii din...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura...

Cazare Bran

Orasul Bran este o...

Restaurant Vila Bran

Restaurant Vila Bran este...

Restaurantele Bran

Restaurantele Bran - Orasul...

Harta Bran

Harta Bran, pe harta veti...

Harta Orasului

Vremea Bran

Transilvania Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit in Transilvania

Orasul Bran este situat in regiunea istorica Transilvania!

Aflati mai multe informatii despre printul Vlad Tepes al III-lea, care a fost victorios, dar si crud și insetat de sange.

Vlad Tepes Draculea