In trecut, o parte din ceea ce este acum România era cunoscuta sub numele de Satmar si Maramures. Astazi, judetele Satu Mare si Maramures fac parte din aceasta regiune. Regiunea se invecineaza cu Republica Ucraina la nord, cu Republica Ungara la vest si cu Bucovina la est. La sud, se invecineaza cu regiunile Transilvania si Crisana. Maramuresul este caracterizat de vai verzi inconjurate de dealuri la fel de verzi si impadurite, precum si de muntii din Parcul National Muntii Rodnei si Parcul Natural Muntii Maramuresului. Timpul pare sa se fi oprit in loc in micile sate care sunt presarate de-a lungul peisajului frumos. . in orase precum Baia Mare, Sighetu Marmatiei sau Satu Mare, in schimb, viata pulseaza, chiar daca nu la fel de repede ca in Bucuresti.

Satmar si Maramures (Regiune Istorica din Romania)

Bine ati venit in Maramures

Maramuresul este un paradis pentru iubitorii de natura, care vor gasi trasee de drumetii si ascensiuni montane in Parcul National Muntii Rodnei si in Parcul Natural Muntii Maramuresului. Micul oras Borsa, de exemplu, este un bun punct de plecare pentru explorari. De acolo se poate ajunge, de exemplu, si la Lacul Stiol (lac glaciar). De asemenea, nu este departe de Borsa pâna la Viseu de Sus. Acolo porneste vechea locomotiva cu aburi Mocanita. in frumoasa Vale a Izei se afla si Manastirea Bârsana, nu departe de orasul Sighetu Marmatiei. De asemenea, puteti vizita una dintre numeroasele biserici de lemn, de exemplu la Desesti sau Polenile Izei. Mestesugurile din lemn au o traditie indelungata in aceasta regiune datorita abundentei padurilor si pot fi recunoscute aproape peste tot. Aruncati o privire la portile de lemn sculptate cu pricepere. De asemenea, ar trebui sa vizitati orasele Baia Mare, Satu Mare sau Sighetu Marmatiei, care nu numai ca ofera o serie de obiective turistice, dar sunt, de asemenea, puncte de plecare bune pentru excursii de o zi in frumoasa regiune Maramures.

In regiunea Maramuresului veti gasi câteva rezervatii naturale unice, cum ar fi Parcul Natural Muntii Maramuresului sau Parcul National Muntii Rodnei, al carui cel mai inalt vârf este Pietrosul Varful cu o altitudine de peste 2300 de metri, precum si orase care merita vazute. Printre acestea se numara orasele Baia Mare, Satu Mare si Sighetu Marmatiei. Nu mai putin demne de vazut sunt satele traditionale, care se caracterizeaza prin traditiile mestesugaresti ale lemnului. Cresterea animalelor este, de asemenea, o traditie in aceasta regiune, daca aveti ocazia vizitati unul dintre ciobani.
in regiunea Maramuresului veti gasi, de asemenea, o gama larga de activitati de agrement. Aici puteti face drumetii, ciclism si alpinism. Iarna, statiunea de schi Cavnic ofera oportunitati pentru schi. in orase veti gasi restaurante, precum si o gama larga de unitati de cazare. in mediul rural, fermierii si localnicii ofera, de asemenea, cazare.

Fie ca este vorba de city break-uri, vacante de vara, vacante de iarna, excursii culturale sau vacante active, veti gasi ceea ce cautati in Romania si in diferitele sale regiuni!

Fotografii

Regiuni Istorica din Romania
Parti din Romania
Baia Mare
Bine ati venit in Baia Mare