Calatorie cu trenul Oravita Anina , destinata initial transportului de carbune si lemn din regiunea Banatului, linia de cale ferata (Calea Ferata Oravita-Anina) dintre Oravita si Anina este in prezent o atractie turistica. Linia a fost construita pe un ecartament ingust de 760 mm, ceea ce o face sa fie ceva special. Linia este, de asemenea, cunoscuta pentru peisajele, podurile si tunelurile sale impresionante. Pe parcursul a 33,4 kilometri, veti avea parte de o priveliste unica a naturii romanesti, precum si de numeroase curbe si tuneluri, dintre care cel mai lung are peste 600 de metri. Luati loc pe aceasta cale ferata si incetiniti ritmul vietii de zi cu zi. Frumusetea peisajului va va inspira.

Calea Ferata Oravita-Anina

Bine ati venit Calea Ferata Oravita-Anina

Linia de cale ferata este cunoscuta si sub numele de calea ferata Banater Semmering. Conform celor mai recente informatii (2023), trenul poarta denumirea Regio 9695 si parcurge traseul de la Oravita la Anina si retur doar o data pe zi. Ar trebui cu siguranta sa va planificati timpul necesar pentru calatoria cu trenul si poate sa luati cu dumneavoastra cateva provizii. Trenul dureaza mai mult de 2 ore pentru a parcurge o distanta de aproximativ 34 de kilometri. Cu toate acestea, cu siguranta nu va veti plictisi calatorind de-a lungul acestui traseu istoric si bucurandu-va de peisajele fantastice. Calatoria cu 17 kilometri pe ora va incetineste enorm si aveti timp sa va bucurati de priveliste. De asemenea, aveti ceva timp intre calatoria de dus si cea de intoarcere, timp pe care il puteti umple cu un scurt tur al orasului sau cu o masa. Puteti afla exact cand circula trenurile pe site-ul web de mai jos.

Calea Ferata Oravita-Anina

O excursie pe calea ferata Banater Semmering este o necesitate pentru orice pasionat de calea ferata, dar si pentru oricine doreste sa experimenteze natura fantastica si acest traseu unic, cu toate podurile si tunelurile sale, intr-un mod complet relaxat. Un lucru pe care nu trebuie sa il uitati, totusi, este ca trenul este istoric si nu poate fi comparat cu trenurile moderne de confort, dar ofera o experienta unica a acestei tehnologii feroviare, care este rara in intreaga lume, in peisajul natural magnific al Romaniei.

Calea Ferata Oravita-Anina

Calea Ferata Oravita-Anina in regiunea Banat.

Internet: https://www.oravita-anina.eu

Bilete la fata locului in tren sau online la: https://bilete.cfrcalatori.ro