Parcul National Semenic – Cheile Carasului este situat in vestul Romaniei si se intinde pe o suprafata de 36 de hectare de munti, paduri, rauri, cascade si pesteri, pe care le puteti descoperi prin numeroase trasee de drumetie bine marcate. Rezervatia naturala gazduieste, de asemenea, o mare varietate de flora si fauna, precum si o fauna salbatica abundenta. Printre acestea se numara ursi bruni, lupi, lincsi, vulpi si caprioare. Cu toate acestea, flora, fauna si animalele salbatice difera in cadrul parcului, care este impartit in doua zone: Muntii Semenicului si Muntii Aninei (Muntii Aninei). Cel mai inalt varf din parcul national se afla in zona Muntilor Semenic. Varful Piatra Goznei are o inaltime de peste 1400 de metri. in Muntii Aninei, cel mai inalt punct se afla la aproximativ 1000 de metri deasupra nivelului marii.

Nationalpark Semenic-Cheile Carasului

Bine ati venit Parcul National Semenic

Scopul principal al parcului national este de a proteja ecosistemele, dar este si o importanta zona de recreere pentru oameni. Prin urmare, vizitatorii ar trebui sa respecte regulile si sa nu lase in urma niciun gunoi, de exemplu. Acest lucru este, de asemenea, pentru siguranta vizitatorilor parcului national, deoarece animalele salbatice sunt atrase in special pe traseele de drumetie de resturile de mancare. Printre atractiile care trebuie neaparat vizitate in Parcul National Semenic-Cheile Carasului se numara defileele, pesterile si punctele de belvedere deosebite. O drumetie prin Cheile Carasului sau Cheile Garlistei, de exemplu, este foarte recomandata. De asemenea, merita vazute cascadele, cum ar fi Cascada Sumbrac sau Lacul Buhui. Nu ar trebui sa ratati nici una dintre pesteri. Pestera Comarnic, Pestera Gaura Turcului si Pestera Buhui sunt doar trei dintre numeroasele pesteri din parcul national. De asemenea, va puteti bucura de privelisti magnifice de pe varfurile Varful Semenic (1445m), Varful Gozna (1447m) sau Varful Piatra Nedeii (1437m).

In Parcul National Semenic-Cheile Carasului, exista diverse trasee de drumetie cu diferite grade de dificultate. Unul dintre cele mai dificile trasee de drumetie va duce de la Garana-Semenic-Izvoarele Nera (Boutul Calului) si are o lungime de aproximativ 23 de kilometri. Traseul de la Anina la Garliste are o lungime de aproximativ 16 kilometri. Cu toate acestea, exista si trasee mai scurte, cum ar fi cel de la Carsova la Garliste, care are o lungime de doar aproximativ 4 kilometri.

Trasee de drumetie:

 • Garana-Semenic-Izvoarele Nera(Boutul Calului)
  Marcat cu o banda rosie pe fond alb
  Lungime aproximativ 23 km
 • De la Anina la Garliste
  Marcare cu punct rosu pe fond alb
  Lungime aproximativ 16 km
 • Carsova-Garliste
  Marcaj cruce galbena pe fond alb
  Lungime aproximativ 4 km
 • Exista mult mai multe trasee de drumetie in Parcul National Semenic-Cheile Carasului. Cu toate acestea, este intotdeauna indicat sa va aduceti o harta si echipament adecvat. De asemenea, puteti gasi mai multe informatii pe site-ul web al parcului national

Fotografii

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului

Locatie: 45.156832708707995, 21.966902810266365 Romania
Internet: https://pnscc.ro

Natura si parcuri nationale

Natura si parcuri nationale

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale