Lugoj este un oras din vestul Romaniei din regiunea Banat si este acum o destinatie de calatorie populara, care are numeroase atractii. in orasul vechi bine conservat veti gasi diverse biserici, printre care Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din orasul Lugoj sau Catedrala Greco-Catolica. Ar trebui sa vezi si teatrul orasului, construit in 1835, si Podul de Fier din Lugoj, care duce peste raul Timis. Una dintre cele mai frumoase piete din oras este Piata Iosif Constantin Dragan, unde veti gasi numeroase cladiri istorice precum Catedrala Catedrala Greco-Catolica. Lugojul este, de asemenea, un bun punct de plecare pentru a explora zona inconjuratoare. Parcul National Semenic Cheile Carasului, de exemplu, se afla la doar aproximativ o ora de mers cu masina.

Lugoj

Bine ati venit Lugoj

Micul oras Lugoj merita vazut datorita numeroaselor sale atractii. Lugojul este de asemenea interesant pentru ca acolo au loc in fiecare an numeroase festivaluri. De exemplu, in Casa de Cultura au loc concerte, spectacole de teatru si expozitii. Festivalul de arta sau festivalul berii din septembrie sunt de asemenea populare. Cu toate acestea, lacul Surduc (Lacul Surduc) atrage localnici si turisti pe tot parcursul anului. Ar trebui sa vizitati si Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica si sa priviti numeroasele statui si monumente din oras, printre care Bustul lui Coriolan Brediceanu si Monumentul Eroilor Sovietici. Pentru sejururi mai lungi sunt disponibile diferite variante de cazare. si ar trebui sa incercati un preparat traditional in restaurantele orasului. Pot recomanda Tochitura (un fel de gulas) sau Sarmale (rulouri de varza), precum si Mici (rulouri de carne), ca sa numim doar cateva.

Obiective Turistice din Lugoj

 • Orașul vechi
 • Piața Iosif Constantin Drăgan
 • Podul de Fier din Lugoj )
 • Primaria Lugoj)
 • Cladirea vechii Prefecturi
 • Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica din Lugoj
 • Biserica ortodoxă Adormirea Maicii Domnului
 • Catedrala Greco-Catolica
 • Parcul George Enescu
 • Parcul Național Semenic – Cheile Carașului

Ghid Turistice Lugoj

Adrese Utile

 • Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Lugoj
  Adresa: Splaiul Coriolan Brediceanu 20, Lugoj
  Internet: https://lugojinfo.ro

Fotografii

Orasul Lugoj nu este departe de orasele Timisoara si Hunedoara, care merita si ele vazute. Venind dinspre vest trebuie neaparat sa faci un ocol spre Lugoj. Planificati-va timpul si bucurati-va de viata culturala din oraselul de pe raul Timis.

Articole Lugoj

Restaurantele Lugoj

Restaurantele Lugoj - Orasul Lugoj are o varietate de restaurante si...

Cazare Lugoj

Orasul Lugoj este o destinatie populara pentru vacante de toate...

Harta Lugoj

Harta oras Lugoj, pe harta veti gasi locuri de interes precum...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura ,Bucataria Romaniei este variata si se...

Harta Lugoj

Vremea

Banat Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit Banat

Orasul Lugoj este situat in regiunea istorica Banat!