In trecut, o parte din Romania de astazi era cunoscuta sub numele de Oltenia. Astazi, aceasta regiune include judetele Gorj, Dolj, Valcea si Mehedinti. Regiunea este marginita de Muntii Carpati in nord, precum si de raurile Dunarea (Dunarea) in sud si vest si Olt (Alt) in est. Nordul Olteniei este caracterizat de Muntii Carpati, cu masivul Parang si varful Muntelui Godeanu, care se afla in rezervatia naturala Retezat. La sud se afla Campia Olteniei. Mica Valahie este o destinatie de calatorie foarte recomandata si o regiune a Romaniei bogata in cultura si natura care va va incanta.

Oltenia (Regiune Istorica din Romania)

Oltenia Kleine Walachei

Oltenia este un paradis pentru iubitorii de natura, care vor gasi aici, printre altele, trasee de drumetie si ascensiuni montane. De asemenea, am fost imediat fascinat de numeroasele obiective turistice. Siturile daco-romane sunt printre cele mai vechi atractii. Una dintre cele mai noi destinatii de excursie este zidul de baraj cu muzeul adiacent Muzeul Hidrocentralei Portile de Fier. De asemenea, va recomandam o excursie cu barca pe Dunare, de exemplu la fata lui Decebal (Statuia lui Decebal). Aceasta statuie, care are o inaltime de peste 50 de metri, se afla nu departe de Poarta de Fier (Portile de Fier). Oltenia este, de asemenea, o regiune viticola. Aceasta regiune variata gazduieste, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase drumuri din Romania, care leaga Muntenia Mica de Transilvania la o altitudine de peste 2000 de metri. Nu ratati drumul din Pasul Transalpina. Ar fi trebuit sa vedeti cateva dintre manastiri sau biserici, cum ar fi Manastirea Horezu.

In Oltenia veti gasi rezervatii naturale frumoase, precum si orase care merita vizitate. Printre acestea se numara Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Targu Jiu, Ramnicu Valcea, Perisor, Bailesti si Caracal.
De asemenea, in regiunea Oltenia veti gasi o gama larga de activitati de agrement. Aici puteti face drumetii, ciclism si schi in timpul iernii. Exista, de asemenea, o gama larga de restaurante si o varietate de unitati de cazare din care puteti alege

Fie ca este vorba de city break-uri, vacante de vara, vacante de iarna, excursii culturale sau vacante active, veti gasi ceea ce cautati in Romania si in diferitele sale regiuni!

Regiune Istorica din Romania
Parti din Romania

Fotografii