Orasul Drobeta-Turnu Severin este situat in sud-vestul Romaniei, in regiunea istorica Oltenia. Orasul este o destinatie turistica populara si ofera o varietate de obiective turistice, inclusiv Turnul istoric de apa (Castelul de Apa), care se afla la capatul Promenada Crisan, o strada frumoasa pentru plimbare si zabovire. Palatul Culturii (Palatul Culturii Teodor Costescu) si bisericile din oras merita, de asemenea, o vizita. De exemplu, Biserica invierii (Catedrala Episcopala invierea Domnului si Sf. M. Mc. Gheorghe), Biserica Sfintii imparati Constantin si Elena si Biserica Maioreasa. si mai vechi sunt fosta cetate romana (Castrul Roman Drobeta), Podul lui Traian , care a fost primul pod peste Dunare, dar din care mai pot fi vazute doar ramasite. De asemenea, sunt interesante Castelul istoric (Cetatea Medievala a Severinului) si Muzeul Regiunii Portilor de Fier. Puteti face o pauza in parcurile din oras. Parcul (Padurea Crihala) si parcul (Parcul Tudor Vladimirescu) sunt populare. Ca peste tot in Romania, ar trebui sa va opriti la unul dintre restaurante, de exemplu pe Promenada Crisan sau in port, care nu este o atractie turistica.

Drobeta Turnu Severin

Bine ati venit Drobeta Turnu Severin

Drobeta-Turnu Severin merita o vizita si este, de asemenea, un bun punct de plecare pentru a descoperi obiectivele turistice si frumusetea naturala a zonei inconjuratoare. Ar trebui sa experimentati un tur cu barca pe Dunare (Plimbari cu barca pe Dunare), care sunt oferite de furnizori privati. De exemplu, de la Orsova si Drobeta Turnu Severin. Un furnizor bine cunoscut este (https://www.cazaneledunarii.com/) . Statuia lui Decebal (Chipul lui Decebal), care se afla la 50 de kilometri distanta, este, de asemenea, un obiectiv de neratat. De asemenea, puteti face o excursie cu barca pana acolo. Puteti face drumetii, merge cu bicicleta si experimenta natura in numeroasele parcuri naturale din regiune. Parcul National Domogled-Valea Cernei se afla la aproximativ 50 de kilometri, Parcul National Cheile Nerei – Beusnita la 100 de kilometri si Parcul National Semenic – Cheile Carasului la 150 de kilometri. Pana la cel mai apropiat oras, Targu Jiu, sunt 80 de kilometri si aproximativ 120 de kilometri pana la Craiova. in cele din urma, ar trebui sa mentionez Muzeul Hidrocentralei Portile de Fier I, care este atat de cunoscut incat aproape toti cei care calatoresc in Romania il cunosc.

Obiective Turistice din Drobeta Turnu Severin

 • Castelul de Apa
 • Fântâna Arteziană
 • Palatul Culturii Teodor Costescu
 • Cetatea Medievala a Severinului
 • Parcul Tudor Vladimirescu
 • Padurea Crihala
 • Castrul Roman Drobeta
 • Podul lui Traian
 • Promenada Crisan
 • Biserica Maioreasa
 • Catedrala Episcopală Învierea Domnului și Sf. M. Mc. Gheorghe
 • Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena
 • Monumentul eroilor
 • Portile de Fier

Ghid Turistice Drobeta Turnu Severin

Adrese Utile

Fotografii

Nu va grabiti sa explorati. De-a lungul drumului, veti intalni intotdeauna locuri care va vor indemna sa faceti o oprire spontana. Uneori este vorba de o biserica veche din sat. Alteori, va atrage privelistea frumoasa sau o cafenea sau un restaurant micut.

Articole Drobeta Turnu Severin

Restaurantele Drobeta Turnu Severin

Restaurantele Drobeta Turnu Severin - Orasul Drobeta Turnu Severin...

Harta Drobeta Turnu Severin

Harta oras Drobeta Turnu Severin, pe harta veti gasi locuri de...

Cazare Drobeta Turnu Severin

Orasul Drobeta Turnu Severin este o destinatie populara pentru...

Parcul National Cheile Nerei-Beusnita

Parcul National Cheile Nerei-Beusnita este o rezervatie naturala din...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura ,Bucataria Romaniei este variata si se...

Harta Drobeta Turnu Severin

Vremea

Oltenia Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit Oltenia

Orasul Drobeta Turnu Severin este situat in regiunea istorica a Olteniei!