In trecut, o parte din ceea ce este acum Romania era cunoscuta sub numele de Dobrogea. Astazi, aceasta regiune include judetele (in limba romana: Judetul) Tulcea si Constanta. Regiunea se invecineaza cu Republica Ucraina la nord si cu Republica Bugaria la sud. La est se afla Marea Neagra, iar la vest, fluviul Dunarea formeaza o granita naturala cu partile vestice ale Romaniei. Regiunea Dobrogea este cunoscuta pentru plajele sale cu nisip alb si pentru paradisurile naturale unice, cum ar fi Delta Dunarii. Dobrogea este, de asemenea, o regiune viticola si o destinatie populara de vacanta la mare. Unele dintre statiunile de la malul marii sunt, de asemenea, statiuni de sanatate, unde puteti primi tratamente pentru boli reumatice, printre altele.
Statiunile de la malul Marii Negre atrag vizitatorii cu plajele lor cu nisip alb si diverse facilitati pentru sporturi nautice. Cea mai renumita este cu siguranta Mamaia, cu o plaja de nisip lunga de un kilometru, o telecabina care merge paralel cu marea de-a lungul promenadei si un debarcader lung. Cel mai mare oras de la Marea Neagra este Constanta, care are numeroase obiective turistice. Orasul Tulcea merita, de asemenea, o vizita si este un punct de plecare pentru excursii in paradisul natural al Deltei Dunarii, pe care ar trebui sa il vedeti intr-o excursie cu barca. Sulina este un oras situat direct la Marea Neagra si la care se poate ajunge doar cu barca. Nu va grabiti si explorati coasta Marii Negre, care este caracterizata de plaje cu nisip alb, dar si de cateva stanci stancoase. Una dintre cele mai neatinse regiuni este Delta Dunarii, mentionata mai sus. Plaja Corbu este, de asemenea, aproape neatinsa. Puteti ajunge in aceasta parte a Romaniei cu avionul prin Aeroportul Constanta, cu trenul, de exemplu de la Bucuresti la Mangalia, sau cu o masina de inchiriat.
Obiective Turistice din Dobrogea
Harta Dobrogea
In Dobrogea veti gasi cateva rezervatii naturale unice, precum si orase care merita vizitate. Printre acestea se numara orasul Constanta, Tulcea, Medgidia, Mangalia si Silistraru. Statiunile de la malul Marii Negre atrag vizitatorii cu plajele lor cu nisip alb si diverse facilitati pentru sporturi nautice.
De asemenea, in regiunea Bucovinei veti gasi o gama larga de activitati de agrement. Aici puteti face drumetii, ciclism si va puteti bucura de sporturi nautice pe Marea Neagra in timpul verii. Exista, de asemenea, o gama larga de restaurante si o varietate de unitati de cazare din care puteti alege.
Fie ca este vorba de city break-uri, vacante de vara, vacante de iarna, excursii culturale sau vacante active, veti gasi ceea ce cautati in Romania si in diferitele sale regiuni!
Statiuni Balneare
Marea Neagra
Litoralul romanesc al Marii Negre are o lungime de numai 250 de kilometri, dar exista totusi o multime de locuri de vacanta aici.