In trecut, o parte din ceea ce este acum Romania era cunoscuta sub numele de Crisana. Astazi, din aceasta regiune fac parte judetele Arad, Bihor si Salaj. Regiunea se invecineaza cu Republica Ungara la vest, cu Transilvania la est, cu regiunea Banat la sud si cu Satmar si Maramures la nord. Caracterizata de peisaje naturale unice, sate pitoresti si orase care merita vazute, regiunea este o destinatie minunata in Romania.

Crisana (Regiune Istorica din Romania)

Crisana

Crisana este un paradis pentru iubitorii de natura, care vor gasi trasee de drumetii si ascensiuni montane in Parcul National Apuseni. De asemenea, ar trebui sa vizitati una dintre numeroasele pesteri din regiune, dintre care unele sunt deschise pentru turisti. In Muntii Bihorului, de exemplu, se afla Pestera Ursilor si Pestera Liliecilor. De asemenea, puteti merge la pescuit, calarie si catarare in regiunea Screech. De asemenea, am fost imediat fascinat de numeroasele obiective turistice. Aruncati o privire la centrul vechi al orasului Oradea. si in orasul Arad veti gasi cladiri vechi si frumoase. De asemenea, ar trebui sa vizitati cateva dintre muzeele din aceasta regiune. La fel ca peste tot in Romania, in aceasta regiune veti gasi si castele si cetati istorice. Printre acestea se numara ruinele Cetatea Siria, Cetatea Bathory, sau ruinele Cetatea Soimos sau Cetatea Biharia, dar Crisana este cunoscuta si pentru statiunile sale termale, cum ar fi baile termale din Baile Felix sau Tasnad.

In Crisana veti gasi cateva rezervatii naturale unice, cum ar fi Parcul Natural Apuseni, al carui cel mai inalt varf se afla in Muntii Bihor, precum si orase care merita vizitate. Printre acestea se numara orasul Oradea, Arad, Salonta, Beius si Zalau. Statiunile de sanatate, precum Baile Felix sau Tasnad, ofera numeroase tratamente pentru boli reumatice, de exemplu.
De asemenea, in regiunea Bucovinei veti gasi o gama larga de activitati de agrement. Aici puteti face drumetii, ciclism, alpinism, vanatoare sau echitatie. Iarna, statiunile de schi Piatra Graitoare si Vartop ofera oportunitati pentru schi. Exista, de asemenea, o gama larga de restaurante si unitati de cazare din care puteti alege.

Fie ca este vorba de city break-uri, vacante de vara, vacante de iarna, excursii culturale sau vacante active, veti gasi ceea ce cautati in Romania si in diferitele sale regiuni!

Fotografii

Regiuni Istorica din Romania
Parti din Romania
Arad
Arad