Frumosul oras Oradea este situat in regiunea Crisana, in nord-vestul Romaniei, la granita cu Republica Ungara. Oradea este cunoscuta pentru frumosul sau centru vechi si pentru numeroasele sale cladiri istorice, printre care Cetatea Oradea si Palatul Episcopal. Una dintre cele mai frumoase piete din Oradea este Piata Unirii, care adaposteste cladiri frumoase. Cu toate acestea, una dintre cele mai frumoase privelisti ale orasului este din gradina publica de pe Dealul Ciuperca. Oradea este, de asemenea, cunoscuta pentru izvoarele sale termale si are mai multe bai termale si spa-uri. La doar cativa kilometri distanta se afla cel mai mare oras balnear din Romania. Baile Felix a fost fondat in secolul al XVIII-lea si ofera astazi numeroase tratamente. Oradea este, de asemenea, un punct de plecare ideal pentru explorarea regiunii. De aici se poate ajunge in Muntii Apuseni si in orase precum Arad, Zalau, Timisoara si Cluj-Napoca.

Oradea

Bine ati venit Oradea

Oradea are o istorie bogata si plina de evenimente, despre care o serie de obiective culturale stau marturie si astazi. Ar fi trebuit sa vedeti centrul vechi al orasului Oradea, unde se afla Cetatea Oradea, Turnul Negru (Vulturul Negru) si Piata Unirii. De asemenea, ar trebui sa vizitati unul dintre muzeele orasului. De exemplu, Muzeul tarii Crisurilor, care se afla in Palatul Episcopal (Palatul Episcopal). De asemenea, ar trebui sa vizitati una dintre biserici, cum ar fi Catedrala Romano-Catolica, Biserica cu Luna si Sinagoga Zion. O alta atractie a orasului este Gradina Zoologica, cu numeroasele sale animale. si daca tot va aflati in regiune, ar trebui sa va relaxati intr-una dintre baile termale si apoi sa gustati unul dintre delicioasele feluri de mancare romaneasca, precum sarmale, tochitura sau mici, intr-unul dintre restaurantele din oras.

Obiective Turistice din Oradea

  • Centrul Vechi Oradea
  • Cetatea Oradea
  • Piata Unirii
  • Palatul Episcopal si Muzeul Tarii Crisurilor
  • Catedrala Romano-Catolica
  • Palatul Vulturul Negru
  • Teatrul Regina Maria
  • Biserica cu Luna
  • Grădina Zoologică Oradea
  • Muzee de oras

Ghid Turistice Oradea

Adrese Utile

Fotografii

Oradea este, de asemenea, un punct de plecare ideal pentru a explora zona inconjuratoare. Dupa cum s-a mentionat deja, o excursie in orasul balnear Baile Felix este foarte recomandata. De asemenea, ar trebui sa vizitati una dintre pesteri, cum ar fi Pestera Ursilor, situata la marginea Muntilor Apuseni, la aproximativ 80 de kilometri de Oradea. Turnul de observatie Observator Betfia se afla la doar aproximativ 15 kilometri distanta, de unde aveti o priveliste frumoasa asupra Parcului National Dealul somleu. De asemenea, se recomanda o excursie la una dintre cramele din apropiere. si daca tot sunteti in excursie, explorati Parcul Natural Apuseni, cu peisajele sale impresionante, pesterile si crestele sale montane. Acest paradis natural se afla la doar aproximativ o ora de mers cu masina de Oradea. Rezervorul de apa (Deversorul Vida) ar putea fi, de asemenea, interesant pentru dumneavoastra. În cele din urma, as dori sa mentionez rezervatia naturala Parcul Natural Cefa.

Articole Oradea

Muzee Oradea

Muzee Oradea, exista numeroase muzee in orasul romanesc, unele...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura ,Bucataria Romaniei este variata si se...

Bob Alpin Apuseni

Partia de tobogan Bob Alpin Apuseni este situata in parcul de...

Lacul Vida

Lacul Vida este un lac de acumulare care, totusi, isi impresioneaza...

Restaurantele Oradea

Restaurantele Oradea - Orasul Oradea are o varietate de restaurante...

Harta Oradea

Harta oras Oradea, pe harta veti gasi locuri de interes precum...

Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea (OMR) este un aeroport regional situat la...

Pestera Calcaroasa Cetatile Ponorului

Pestera calcaroasa Cetatile Ponorului se afla in Parcul Natural...

Pestera Piatra Altarului

Pestera Piatra Altarului din Romania este una dintre cele mai...

Pestera Vantului

Pestera Vantului se afla in Muntii Padurea Craiului din Romania si...

Harta Oradea

Vremea

Crisana Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit Crisana

Orasul Oradea este situat in regiunea istorica Crisana!