Lacul Vida este un lac de acumulare care, totusi, isi impresioneaza vizitatorii atunci cand padurile se reflecta in apa. O alta caracteristica interesanta este revarsarea in forma de palnie a lacului, care este unica in Europa. Deoarece exista un drum forestier in jurul lacului, puteti sa va plimbati in jurul acestuia si sa descoperiti caracteristicile sale speciale. Lacul este, de asemenea, popular printre pescarii cu undita. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor vin sa se bucure de natura. De asemenea, va recomandam sa vizitati una dintre pesterile (Pestera cu Cristale de la Farcu / Pestera Meziad) din regiune sau sa explorati Defileul Videi (Cheile Vida). De asemenea, ar trebui sa vizitati biserica istorica din Luncasprie.

Lacul Vida

fotografiile

Rezervorul Lacul Vida este situat la marginea nordica a parcului natural Parcul Natural Apuseni, nu departe de orasul Oradea, si este un obiectiv obligatoriu pentru orice iubitor de natura, regiunea fiind pur si simplu magnifica.

Trasee de drumetie:

  • Traseu de drumetie in jurul lacului
  • Trasee de drumetie in defileu

Fotografii

Lacul Vida

Locatie: Dobresti (46.862571125682294, 22.30799800985906)
Internet:

Lacuri in Romania

Lacul Sfanta Ana

In Romania exista mai multe lacuri foarte diferite, inclusiv lacuri de munte, lacuri de acumulare si alte cateva lacuri.

Lacuri din Romania

Harta

Natura si Parcuri

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale