Dealul Tampa se inalta deasupra centrului istoric al Brasovului si ofera o panorama impresionanta a orasului si a zonei inconjuratoare. Pe platoul dealului se afla un panou mare in forma literelor „BRASOV”, care poate fi vazut de la distanta. Simbolul Brasovului

Simbolul Brasovului

Simbolul Brasovului

Semnul orasului a fost ridicat in anii 1960 si de atunci a devenit un simbol al orasului. Pe timp de noapte, semnul straluceste intr-o varietate de culori. Este situat chiar langa platforma de observare de pe Muntele Tampa, la care puteti ajunge fie pe jos, fie foarte usor cu Telecabina. Odata ajunsi in varf, tot ce puteti vedea este privelistea uluitoare a centrului istoric al Brasovului si a Muntilor Carpati din jur. O vizita pe Muntele Tampa este o activitate care merita pentru oricine viziteaza Brasovul.

in limba romana, semnul orasului, care se afla deasupra orasului vechi, pe Muntele Tamp, se numeste Inscriptia Brasov sau Simbolul Brasovului.

Am avut o priveliste minunata a semnului orasului de la frumosul apartament Fantasy Terasa (https://www.booking.com/hotel/ro/fantasy-terasa.de.html)

Fotografii