Cascada Urlatoarea se afla in Parcul National Bucegi, in apropierea orasului Busteni din Romania. Este o cascada mica, foarte frumoasa, intr-o regiune minunata care are multe de oferit. Puteti ajunge la traseul de drumetie spre cascada prin intermediul Drumului Urlatoarei din Busteni. Poteca marcata cu un punct rosu se afla in spatele statiei de telecabina. Poteca este destul de usoara. Cu toate acestea, ar trebui sa aveti grija in unele locuri. Cascada in sine este situata la o altitudine de aproximativ 1100 de metri, intr-o curba, si merita sa fie vazuta. De asemenea, ar fi trebuit sa vedeti formatiunile stancoase Babele & Sfinx din aceasta zona, la care puteti ajunge cu telecabina. De sus, puteti vedea si monumentul eroic Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman. Pestera Ialomita se afla, de asemenea, in apropiere si merita vizitata.

Cascada Urlatoare

Cascada Urlatoarea

Exista, de asemenea, o legenda in jurul acestei cascade. 2 ciobani erau indragostiti simultan de o femeie despre care se spune ca ar fi fost si ea ciobanita. intr-o noapte, de frica, aceasta s-a aruncat de pe stancile cascadei, moment in care cei doi ciobani au murit inghetati de frig si pazesc si astazi cascada.

Trasee de drumetie:

  • Poti ajunge la traseul de drumetie spre cascada prin Strada Urlatoarei din Busteni. Poteca marcata cu un punct rosu se afla in spatele statiei de telecabina.
  • in Parcul Natural Bucegi exista numeroase trasee de drumetie.

Fotografii

Cascada Urlatoarea

Locatie: Busteni (45.39757417815742, 25.515448216235754)
Internet:

Cascadele Romania

Cascada Balea

Cascadele sunt un spectacol natural impresionant si sunt multe in Romania. Unele mai mari, altele mai mici. Nu le ratat!

Cascadele din Romania

Harta

Natura si Parcuri

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale