Regiunile Moldovei si Bucovinei din Romania sunt deosebit de frumoase si cunoscute pentru manastirile si bisericile lor la fel de frumoase (Moldova Manasterii / Bucovina Manasterii ), dintre care unele sunt incluse in patrimoniul mondial UNESCO din 1993. Manastirile moldovenesti, asa cum mai sunt cunoscute lacasurile de cult, au fost construite in secolele XV-XVI si impresioneaza vizitatorii si credinciosii din intreaga lume atat prin picturile lor, cat si prin arhitectura lor. Picturile infatiseaza in cea mai mare parte scene din Biblie. in acest fel, oamenii au putut sa invete despre crestinism in trecut, deoarece multi oameni nu stiau sa citeasca in momentul in care bisericile si manastirile au fost construite. Dar, asa cum spune proverbul, o imagine face cat o mie de cuvinte. Astfel, constructorii bisericilor i-au pus pe artisti sa isi decoreze lacasurile de cult in interior si in exterior cu picturi. Deoarece au fost folosite culori extraordinare, picturile ii uimesc si astazi pe privitori.
Urmatoarele manastiri moldovenesti (Manastirile Moldovei si Bucovinei) sunt incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO:
Manastirea Voronet : Biserica Sfantul Gheorghe Biserica Sfantul Gheorghe a fost construita in timp record in 1488 la cererea lui stefan Cel Mare si s-a pastrat pana in zilele noastre in forma sa originala cu un plan in trei navete. Picturile interioare au fost realizate in jurul anului 1496, iar cele exterioare mai tarziu. Complexul manastirii include, de asemenea, ziduri de protectie din secolele XV-XVIII si un turn clopotnita din 1488.
Locatie: Strada Voronet 166, Voronet
Internet: https://www.manastireavoronet.ro
Manastirea Patrauti : Biserica „Sfanta Cruce” Biserica „Sfanta Cruce” a fost construita in 1487 si este mai mica decat celelalte biserici ale manastirii, dar cu toate acestea merita o vizita. Ca si in celelalte manastiri, pictura interioara este magnifica si prezinta diverse motive, inclusiv cavalcadele Sfintei Cruci. Pictura exterioara, pe de alta parte, se ocupa de Judecata de Apoi si a fost creata abia in secolul al XVI-lea. Este unul dintre cele mai vechi monumente ortodoxe din Romania.
Locatie: DJ208V 214, Patrauti
Internet: http://biserica.patrauti.ro/
Manastirea Humorului : Biserica Adormirea Maicii Domnului Biserica Adormirea Maicii Domnului si Sfantul Gheorghe a fost construita in 1530 si pictata de artistul Toma de la Suceava. Complexul manastiresc mai cuprinde un turn istoric (Turnul lui Vasile Lupu) din 1641, un turn clopotnita din secolul al XIX-lea si cateva ruine.
Locatie: DJ177, Humorului
Internet:
Manastirii Sfantul Ioan cel Nou din Suceava : Biserica Sfantul Gheorghe a fost inceputa in 1514 si terminata in 1522 si pictata in interior si exterior intre 1532 si 1534. Biserica este situata direct in orasul Suceava. Complexul manastiresc mai cuprinde o capela din secolul al XVII-lea, un turn clopotnita din 1589 si alte cladiri.
Locatie: Strada Ion Voda Viteazul 2, Suceava
Internet: https://sfantulioancelnou.ro/
Manastiri moldovenesti (Moldova & Bucovina Manasterii)
Manastirea Arbore : Biserica Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul Arbore (Biserica „Capului Sfantului Ioan”) a fost construita in 1502 si pictata de celebrul pictor Dragos Coman in secolul al XVI-lea. Biserica are, de asemenea, un turn, care a fost construit in secolul al XIX-lea.
Locatie: DN2K 732, Arbore
Internet:
Manastirea Moldovita : Biserica Buna Vestire ( ) a fost construita in 1532 si pictata de artistul Marcu Zugravul in 1537. Complexul manastirii Moldovita mai cuprinde un turn clopotnita (Turnul Clopotnita ) din secolele XVI-XVII, ziduri de protectie tot din secolele XVI-XVII, precum si un paraclis de iarna (Paraclisul de iarna ) si un paraclis de sud.
Localizare: Vatra Moldovitei
Internet: https://manastireamoldovita.wgz.ro/
Manastirea Probota : Biserica „Sfantu Nicolae” (Biserica Sfantul Nicolae) a fost construita in 153o si decorata cu fresce si picturi murale in 1532. A fost restaurata si este acum o piesa de arta si arhitectura moldoveneasca.
Locatie: DJ208S 58, Probota
Internet: http://www.manastireaprobota.ro/
Manastirea Sucevita : Biserica „invierea Domnului” (Biserica invierii) a fost construita intre 1582-1854 si pictata intre 1596-1601. Scara Virtutilor (Scara Virtutilor), o pictura foarte speciala, este deosebit de impresionanta. Manastirea include, de asemenea, un turn si un zid de protectie din secolele XVI-XVII, precum si un muzeu.
Locatie: DN17A 169, Sucevita
Internet: https://www.facebook.com/ManastireaSucevita/
Manastiri
Biserici si Manastiri
In Romania exista biserici si manastiri intr-o mare varietate de stiluri arhitecturale.
Urmatoarele manastiri si biserici, care se afla, de asemenea, in aceasta regiune, ar trebui, de asemenea, sa fie mentionate:
Manastirea Putna : Biserica manastirii a fost construita in 1469 de stefan cel Mare si refacuta in 1653 si 1662 dupa unele distrugeri. Astazi manastirea este un centru cultural cu un muzeu al manastirii
Locatie: Strada Principala nr. 201, Putna
Internet: https://www.putna.ro
Manastirea Dragomirna: Complexul manastiresc fortificat este format din Biserica Pogorarea Sfantului Duh (Biserica Sfantului Duh) din 1609, precum si capela Paraclisul Sfantului Nicolae si zidurile cetatii.
Locatie: DJ208U 1, Dragomirna
Internet: http://manastireadragomirna.ro