Orasul Targu Mures este situat in regiunea istorica a Transilvaniei, in centrul Romaniei, si merita o vizita. Pe langa numeroasele obiective turistice, ofera, de asemenea, o gama larga de activitati de agrement si un program interesant de evenimente. Un bun punct de plecare pentru a explora orasul Targu Mures pe jos este Catedrala Buna Vestire (Catedrala Buna Vestire) din Piata Victoriei). De acolo, puteti ajunge la Catedrala Mica (Catedrala Mica „Buna Vestire”), in fata careia se afla Statuia lui Emil Dandea. Continuand pe strada Piata Victoriei, veti ajunge la Primaria Municipiului Targu Mures si la frumoasa si vechea Primarie (Prefectura Judetului Mures), in fata careia se afla statuia lupoaicei care alapteaza (Monumentul Latinitatii).

Targu Mures

Bine ati venit Targu Mures

Piata Trandafirilor incepe de la magnificul Palat al Culturii (Palatul Culturii). Complexul palatului gazduieste, de asemenea, Muzeul de Arta (Muzeul de Arta), Filarmonica de Stat si o biblioteca (Biblioteca Judeteana Mures). Strada (Piata Trandafirilor) este impartita de o zona verde, care gazduieste si numeroase statui, pana la Catedrala inaltarea Domnului (Catedrala Adormirii Maicii Domnului). Alte obiective turistice din oras includ castelul (Cetatea Targu Mures) cu turnul sau (Bastionul portii) si Biserica Reformata din Cetate (Biserica Reformata din Cetate). in timpul verii, se organizeaza si evenimente pe terenul castelului medieval. Bulevardul Cetatii, considerat de multi ca fiind una dintre cele mai romantice strazi din Europa, se afla, de asemenea, langa castel. Decideti-va singur. Ar trebui sa aruncati o privire si la scarile Rakoczi, care se afla pe bulevard. Nu departe de castel se afla Sinagoge (Sinagoga Status Quo Ante). Pe langa bisericile deja mentionate, merita vizitate si biserica de lemn („Sfantul Arhanghel Mihail”) si mica biserica reformata (Biserica Reformata Mica). Cel mai bun mod de a explora orasul este pe jos si nu va grabiti. Exista case interesante peste tot in oras, precum si cafenele si restaurante unde ar trebui sa va opriti pentru o masa tipic romaneasca.

Obiective Turistice Targu Mures

 • Cladire din Primaria Municipiului
 • Cladire Prefctura judeTului Mures
 • Palatul Culturii
 • Muzeul de Arta
 • Filarmonica de Stat
 • Catedrala Inaltarea Domnului
 • Cetatea Targu Mures
 • Biserica Reformata din Cetate
 • Monumentul Latinitatii
 • Bulevardul Cetatii
 • Turnul Bisericii Franciscane
 • Zoo
 • Sinagoga Status Quo Ante
 • Complexul Weekend
 • Muzeul Judetean Mures
 • Muzeul de Stiintele Naturii

Ghid Turistcie Targu Mures

Adrese Utile

 • Centrul National de Informare si Promovare Turistica
  Adresa: Strada Tineretului 3-1, Targu Mures
 • Internet: https://www.tirgumures.ro/

Fotografii

Dupa cum am mentionat deja, Targu Mures este un oras care merita vazut. Aveti o priveliste frumoasa a orasului de pe Platoul Cornesti, de exemplu, unde exista, de asemenea, trasee de mers pe jos, piste de jogging si un loc de joaca pentru copii. Gradina zoologica se afla, de asemenea, in imediata vecinatate. O zona de agrement complet diferita este Complexul Weekend, care se afla pe raul Mures si ofera mai multe piscine si zone sportive.

Targu Mures nu numai ca merita vazut, dar este si un bun punct de plecare pentru a explora obiectivele turistice, atractiile si frumusetea naturala din imprejurimi. De exemplu, mina de sare (Salina Praid) se afla la aproximativ 60 de kilometri distanta. Oricine este interesat de olarit sau de sculptura in lemn ar trebui sa calatoreasca la Corund. Biserica Fortificata din Biertan (Biserica Fortificata din Biertan), aflata la aproximativ 70 de kilometri, merita, de asemenea, o vizita. Recomandam, de asemenea, o excursie in frumosul oras Sighisoara, care se afla la aproximativ 55 de kilometri.

Puteti experimenta natura pura in parcurile nationale (Parcul National Calimani) si (Parcul National Apuseni), care se afla ambele la aproximativ 150 de kilometri de Targu Mures si ofera numeroase trasee de drumetie.

Articole Targu Mures

Cazare Targu Mures

Orasul Targu Mures este o destinatie populara pentru vacante de...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura ,Bucataria Romaniei este variata si se...

Parcul National Calimani

Parcul National Calimani se afla in nord-estul României si este o...

Lacul Paraschiva

Lacul Paraschiva este situat in judetul Mures, in apropierea...

Alpine Coaster Ski Gyimes

In zona de schi Ski Gyimes exista o pista de tobogan Alpine Coaster...

Restaurantele Targu Mures

Restaurantele Targu Mures - Orasul Targu Mures are o varietate de...

Aeroportul International Transilvania din Targu Mures

Aeroportul International Transilvania din Târgu Mures (TGM) este...

Harta Targu Mures

Harta Targu Mures, pe harta orasului veti gasi obiective turistice...

Salina Turda

Salina Turda este una dintre atractiile de neratat din Romania. Aici...

Lacul Ursu

Lacul Ursu este situat in judetul Mures, in apropierea statiunii de...

Harta Targu Mures

Vremea

Transilvania Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit in Transilvania

Orasul Targu Mures este situat in regiunea istorica a Transilvaniei!